Masouri

  Masouri is een vakantiebestemming op Kalymnos. Het ligt aaneengesloten met de badplaats Myrties en tegenover het rots- en kunstenaarseiland Telendos. Het plaatsje heeft een mooi en georganiseerd strand met goede restaurants en verschillende accommodaties. Dichtbij liggen mooie natuurlijke klimwanden, zoals Grande Grotta, Spartacus en Odyssey die zorgen voor genoeg verschillende klimroutes. Een populaire plaats voor klimmers en de afstand tot de hoofdstad van Kalymnos bedraagt tien kilometer.

  Masouri is een badplaats met een centrale ligging op Kalymnos

  De ligging van Masouri is een belangrijke trekpleister. Niet alleen kun je van hieruit bergwanden beklimmen, maar het ligt uit de wind in de luwte van hogere rotsformaties en bergen. Het gelijknamige strand is grotendeels bedekt met zand en kindvriendelijk. Een overtocht naar het eiland Telendos is eenvoudig zelf te organiseren tijdens je vakantie. Vanuit de haven van Myrties vertrekken elk half uur veerdiensten.

  Richting het dorp Panorama ten zuiden van Massouri zijn de klimwanden minder druk, maar is de loopafstand verder. Ook is het klimparcours hier moeilijker en zwaarder. Gevorderde klimmers wijken hier graag naar uit. Aantrekkelijk is het terras van Aegean taverna met het mooiste uitzicht op zee. Deze taverne ligt langs de doorgaande weg tussen de naaldbomen door.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen