Agiofili beach

  Agiofili beach is misschien wel het mooiste baaitje van het eiland Lefkas. Het ligt op drie kilometer van de vakantiebestemming Vasiliki in het zuiden van het Ionische eiland. Vanuit de haven van de badplaats gaat een weg naar Agiofili beach toe. Te voet is de wandeltocht ongeveer 45 minuten en met een auto of scooter ben je binnen een kwartier op de parkeerplaats bij het strand. In de zomermaanden is hier ook een kiosk voor wat eten en drinken.

  Agiofili beach op Lefkas is het mooiste baaitje van het eiland

  Een wandeling is niet aan te raden met (kleine) kinderen. Dan is de taxiboot, welke meerdere keren per dag vertrekt vanuit de haven van Vassiliki, een veel betere mogelijkheid. De eerste taxiboot vertrekt om 10.00 uur en de laatste dienst vertrekt om 18.30 uur vanaf het strand weer terug. Met een huurauto kun je een heel eind komen, maar een groot gedeelte van de weg is nog niet geasfalteerd. Zorg zelf voor genoeg eten en drinken voor een dagje op het strand van Agiofili. Op het strand en in de directe omgeving is alleen in juli en augustus iets te verkrijgen.

  Agiosfili beach is bedekt met witte kiezels en stenen. Het laatste stukje naar het strand is een steile stenen trap naar beneden. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht op het baaitje, het strand en het groene achterlandschap. Het zeewater is kraakhelder en de rotsachtige kust trekt ook duikers aan.

  foto album Lefkas

  Meer Griekenland aanbiedingen