Vassiliki

Vassiliki, ook wel Vasiliki genoemd, ligt in het zuiden van het Griekse eiland Lefkas en is een opkomende vakantiebestemming. Het ligt op 55 kilometer van de internationale luchthaven van Preveza en de reistijd met de auto is ongeveer 50 minuten. Het hele jaar door wonen hier zo’n 500 mensen en in de zomermaanden wordt dit aangevuld met veel toeristen.

Vassiliki is een echte vakantiebestemming voor families met kinderen

Vassiliki is een echte vakantiebestemming voor families met kinderen en watersportliefhebbers. De stranden zijn prachtig met een langzaam aflopende zeespiegel en goed georganiseerd. Daarbij is de badplaats wereldwijd bekend bij de surfliefhebbers. Er staat in de baai bijna altijd wel wind en elk jaar wordt eind juni het Vassiliki Watersports Festival georganiseerd. Het festival duurt drie dagen en niet alleen surfwedstrijden, maar ook wedstrijden met jachten en catamarans worden gehouden. Niet ongebruikelijk zijn er bij dit festival meer dan 150 verschillende deelnemers van over de hele wereld.

In de badplaats met gezellige haven vind je tien clubs welke overdag koffie serveren en de nodige drankjes en eenvoudige maaltijden, en waar ’s avonds tot laat muziek wordt gedraaid. De entree is overigens gratis. Places to be in Vassiliki zijn Volero, Coccoon, Zeus en Vass. Je vindt ze allemaal in het centrum van de bestemming en aan de haven.

Lefkas foto album

Vassiliki bezienswaardigheden

Het haventje van Vassiliki op Lefkas

Bootjes in het haventje van Vassiliki

Echte bezienswaardigheden heeft Vassiliki niet. Het strand van Ponti en de andere kleine baaitjes in de omgeving zijn prachtig, maar archeologisch gezien is er ondanks de rijke historie van het stadje niet zoveel te bezichtigen. Enkele vondsten uit de “pigcave” van Evgiros zij te zien in het archeologisch museum in het Lefkas stad.

In de vallei van Vassiliki hebben archeologen archeologische ruïnes ontdekt . Het zijn overblijfselen van oude torens en zijn waarschijnlijk van een nog niet bekende oude stad en van de plaatsen Marmara, Pyrgi, Klismatia en Maranthochori.

Er is een markt in Vasiliki waar je verse groente, vlees en worsten, kleding, schoenen e.d. kunt kopen. Erg leuk om te bezoeken tijdens je verblijf hier.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vassiliki stranden

Zandstrand Agiofili bij Vassiliki

Prachtige zandstrand van Agiofili bij Vassiliki

Strandliefhebbers en zonaanbidders kunnen hun hart ophalen in Vassiliki en de directe omgeving. Ponti beach ligt ten westen van Vassiliki, direct aan de badplaats, is 1,5 kilometer lang en tot 15 meter breed. Het strand bestaat voornamelijk uit zand en deels uit kiezels en goed georganiseerd met strandstoelen, parasols, beach clubs, tavernes en watersportmogelijkheden. Bovendien is Ponti beach ideaal voor families met kinderen. Het zeewater loopt hier zeer geleidelijk af.

Ten oosten van Vasiliki vind je Gerassimos beach. Het zijn vier kleinere baaitjes van 20 tot 50 meter lengte met kiezelstranden van vijf tot maximaal 10 meter breed. Agiofili beach is niet alleen de moeite om te bezoeken, maar ook de wandelroute hierheen is erg mooi. Na een wandeling van 15 minuten word je getrakteerd op een schitterend uitzicht op het zandstrand van Agiofili. Overigens kun je het strand ook met de auto bereiken of met een taxiboot (15 minuten).

Amouso beach is een ander prachtig zandstrand in de buurt. Het strand staat bekend om zijn gekleurde kiezelstenen en is goed georganiseerd. Je vindt Amouso beach op 12 kilometer van het dorp en het ligt op vijf kilometer rijden van Maranthochori.