Klimaat en weer Lefkas

  Als je naar Lefkas op vakantie gaat wil je natuurlijk weten hoe het weer is, hoeveel uur per dag de zon schijnt, hoeveel kans je hebt op neerslag en wat de dag- en nachttemperaturen zijn. Op elke vakantiebestemming voor Lefkas vind je het actuele weer op Griekenland.net en de vooruitzichten voor de komende drie dagen. Het klimaat op Lefkas is vrij vochtig in de winter en ook de zomer is de luchtvochtigheid vaak hoog. Mede hierdoor is het eiland het hele jaar door zo mooi groen. De winters zijn mild qua temperatuur door de warme zee en de zomers niet overdreven warm.

  In de zomer kan de temperatuur op Lefkas oplopen tot 39 graden

  De beste reistijd is voor iedereen verschillend. Wat je wilt gaan doen tijdens je vakantie op Lefkas is hiervoor bepalend. Ga je voor zon, zee en strand, wil je windsurfen, ga je op wandelvakantie, wil je Lefkas op de fiets ontdekken, ga je op zeilvakantie of ben je een natuurmens?

  Warmste en koudste dag op Lefkas

  Vanaf 2011 houdt de jachthaven in Lefkas stad statistieken bij over het weer en het klimaat. In de zomer komt de temperatuur op Lefkas niet boven de 40 graden uit en in de winter kan het weleens ligt vriezen. Sneeuw valt er eigenlijk elke winter wel op de berg van Lefkada en de laatste keer dat er sneeuw lag aan de kust en in Lefkas stad dateert uit 1982. En dat was ook maar voor één dag. In 2011 was 26 januari de koudste dag met 1,1 C, in 2012 was de koudste dag op 17 januari met -0,6 C en in 2013 was 9 januari met 0,8 C de laagste temperatuur van het jaar. Januari is traditioneel de koudste maand van het jaar op Lefkas.

  In de zomer kan het overdag erg warm zijn op Lefkas. De temperatuur kan in de middag oplopen tot tegen de 40 graden. In 2011 was 26 augustus de warmste dag met 35,8 C, in 2012 was dit op 7 augustus met 38,9 C en in 2013 werd op 23 augustus de hoogste temperatuur gemeten in Lefkas stad met 34,9 C. Augustus is de warmste maand op Lefkas, terwijl juli de maand is met de meeste kans op zon en ook de meeste zonuren heeft.

  Beste reistijd voor Lefkas

  Wat is de beste reistijd voor Lefkas? Als je van een zon, zee en strand vakantie houdt is de periode van mei tot en met september het beste reisadvies. Hoe later in mei hoe meer kans op beter weer. Mei, juni en september zijn de beste reismaanden om te wandelen of fietsen op Lefkas. Als je wilt uitgaan of genieten van de beachclubs op Lefkada dan kun je het beste in de zomermaanden juli en augustus naar het Griekse eiland afreizen. Voor de watervallen in Nidri is de lente de beste reistijd. In deze periode hebben de watervallen het meeste water. Om te gaan surfen is de periode van juni tot en met september zeer geschikt aan de westkust van het eiland.

  De meeste neerslag viel in december 2012. In de hele maand viel er in Lefkas stad 1318 mm regen.

  Meer Griekenland aanbiedingen