Chalki

  Chalki, Halki of Chalkio is de voormalige hoofdstad van het Cycladen-eiland Naxos. Het ligt hoog in de bergen op 16 kilometer rijden van Naxos-stad. Een wandeling door het oude centrum is een must. Net als lunchen of wat drinken in één van de tavernes. Proef de lokale Kitron likeur van Naxos en bezoek de oude Vallindras distilleerderij in het dorp. Je huurauto kun je parkeren voor in het dorp of na de Panagia Protothronos kerk langs de doorgaande weg.

  Chalki is een gezellig bergdorp op het eiland Naxos

  Het traditionele bergdorp Chalki is een bezienswaardigheid van Naxos. De kerk Panagia Protothronos, de Barozzi toren en de Markopolitis-Papadakis toren zijn bezienswaardig. Door het oude centrum kun je een rondje wandelen. Veel oude gebouwen zijn gerenoveerd en omgetoverd in hippe horecagelegenheden. Caffé Greco heeft een fraai terras aan de achterzijde en serveert lokale gerechten met een moderne twist. Vanaf de voorzijde aan de wandelpromenade zie je het terras niet liggen. Een tip om even naar binnen te wandelen.

  Kitron is de lokale citroenlikeur van het eiland. Al sinds 1896 maakt de distilleerderij van familiebedrijf Vallindras in Chalki deze alcoholische drank van citroenbladeren. Je kunt drie soorten Kitron proeven. Het grote verschil is het alcoholpercentage en tevens de kleur van likeuren. Ze produceren hier ook ouzo. Je kunt Vallindras dagelijks bezoeken.

  foto album Naxos

  Meer Griekenland aanbiedingen