Filoti

  Filoti is een bergdorp op het eiland Naxos. Het dorp ligt op 18 kilometer rijden van Naxos-stad en op twee kilometer van Chalki. De voornamelijk witte huisjes van de 1.500 permanente inwoners zijn amfitheatersgewijs tegen de helling van de berg Zas gebouwd. Leuk om deze laatstgenoemde te combineren met een bezoek tijdens je vakantie op het Cycladen-eiland. Grote trekpleister is het gezellige centrum. De terrasjes van de kafénions en tavernes liggen verscholen onder de platanen, welke zorgen voor natuurlijke schaduw.

  Relaxen op één van de terrassen van Filoti op Naxos

  Een wandeling door Filoti is een tip om hierna even te relaxen op één van de vele terrassen. Zeker in het voor- en naseizoen zijn hier veel locals te vinden en krijg je een goed beeld hoe het dagelijks leven eraan toe gaat. De witte kerk Panagia Filotitissa is bezienswaardig, met als de Barozzi toren en de Agia Irini kerk net buiten het dorp. Voor een prachtig uitzicht op Naxos en de kust rijd je door naar restaurant Rotonda. Ook een tip voor de zonsondergang.

  Filoti is niet alleen het grootste dorp van Naxos, maar heeft ook de meeste festiviteiten rondom de Maria Tenhemelopneming jaarlijks op 15 augustus. In het dorp start het driedaagse evenement op deze datum. Als je dan op vakantie bent op Naxos is een uitstapje naar Filoti meer dan een tip.

  foto album Naxos

  Bekijk alle aanbiedingen