Grikos

  Grikos is een vakantiebestemmingen in het zuidoosten van Patmos in Griekenland. Het kustplaatsje ligt op vier kilometer afstand van zowel Skala als Chora Patmos en is te voet of met een huurauto te bereiken. In de gelijknamige baai, welke mooi beschut ligt tegen noordelijke wind, vind je een mooi zandstrand en meerdere kleine haven vol met vissers- en motorbootjes.

  Grikos is een kustplaats op het Griekse eiland Patmos

  Langs het strand van Grikos groeien bomen, die zorgen voor natuurlijk schaduw tijdens een dagje zon, zee en strand op je vakantie. Langs de kleine boulevard vind je enkele tavernes en restaurants. Op een landtong vind je de Kalikatsou rots. Op het eerste gezicht lijkt het niets bijzonders. Toch wordt het volgens archeologen gezien als één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Men heeft hier keramiek gevonden uit 1100 voor Christus. Aan de zuidkant ligt het vrij grote en deels ongeorganiseerde strand van Petra. Het georganiseerde gedeelte heeft luxe ligbedden en riten parasols. Tevens is er catering. Voor de kust ligt het onbewoonde eiland Tragonisi. Petra beach is vooral in trek bij locals en ligt op 2,5 kilometer van het centrum van Grikos vandaan.

  Natuurlijk ga je vanuit Grikos een keer naar Chora Patmos toe. Een andere tip is het strand Psili Ammos. Het ligt zeven kilometer ten zuiden van het kustplaatsje. Daarvandaan is het nog een half uurtje wandelen naar het mooiste zandstrand van Patmos.

  foto album Patmos

  Meer Griekenland aanbiedingen