Skala

  Skala is de havenplaats op het eiland Patmos en ligt drie kilometer van Chora Patmos. De architectuur doet Cycladisch aan met wit gekalkte vooral kubistische woningen. Aan de haven meerdere terrassen van bars en tavernes. De houten stoeltjes staan vaak tot op de kiezelstrandjes en nodigen uit om te gaan zitten. Voornamelijk kleine accommodaties zijn hier te vinden en liggen wat van de haven af. Meer richting het kiezelstrand van Skala aan de westkust.

  Skala ligt centraal op Patmos en is de belangrijkste badplaats

  Op nog geen twee kilometer afstand ligt de Grot van de Apocalyps. Je kunt ernaartoe wandelen vanuit Skala, maar een georganiseerde trip met een bezoek aan het klooster van de Evangelist Johannes (uit het jaar 1.088) en het prachtige plaatsje Chora Patmos is een alternatief. Skala is de drukste plaats met toeristen, omdat hier alle toeristen hun eerste voet op het eiland zetten. Patmos heeft namelijk geen eigen vliegveld. Wel is er een heliport waar beroemdheden gebruik van maken, maar die ook gebruikt wordt voor medisch transport.

  In Skala zijn genoeg tavernes, bars en winkeltjes te vinden. Door de centrale ligging op het eiland en de korte afstand naar Chora Patmos is het dorp een prima uitvalbasis om Patmos te gaan ontdekken. Het loopt in de baai over in het plaatsje Etia. Een mooi en lang zandstrand in de omgeving is Agriolivado beach op 3,5 kilometer rijden van dit kustplaatsje. Of natuurlijk het mooie, maar afgelegen Psili Ammos beach op acht kilometer naar het zuiden.

  foto album Patmos

  Meer Griekenland aanbiedingen