Vrika beach

Vrika beach is het eerste zandstrand wat je tegenkomt als je vanuit Paxos naar Anti Paxos vaart. Het ligt in het noorden van het Griekse eilandje in een kleine beschutte baai. Net als Voutoumi is Vrika populair bij zeilers, excursies en bij motorbootjes. Vrika wordt ook wel de “Blue Lagoon” genoemd. Mesa Vrika is het kleinere naburige strand en bedekt met witte kiezels en stenen.

Vrika beach of “Blue lagoon” heeft een echt wit zandstrand

Het strand is populair voor dagexcursies uit Paxos, maar ook vanuit Parga en Corfu. Vind je Vrika en Voutoumi te druk dan is het zandstrand van Meso Vrika nog een prima alternatief op Anti Paxos. Niet alleen is het strand bedekt met fijn wit zand, maar ook de zeebodem grotendeels. Het zeewater kleurt hierdoor azuurblauw. De zeebodem loopt bovendien geleidelijk af en er waait zelden wind, wat het strand kindvriendelijk maakt.

Het strand van Vrika is in de periode van mei tot en met september georganiseerd met strandbedden en parasols. Aan het strand liggen een drietal tavernes voor een maaltijd, snack of een verkoelend drankje. Tegen de heuvels in het achterland staan de nodige villa’s en luxe accommodaties. Via een rotspad kun je naar Voutoumi wandelen of het dorpje centraal op het groene eiland.

foto album Paxos

Vrika beach tips

Vrika beach op Anti Paxos

Vrika beach op Anti Paxos

In de zomermaanden kan het op Vrika beach en in de baai druk zijn met boten en toeristen. De beste reistijd om te genieten van het strand is in de maanden mei en juni. Het is dan niet zo druk en ook nog niet zo warm overdag.

Als je wilt overnachten op Anti Paxos is het raadzaam om vooraf je accommodatie te boeken. Het aanbod van appartementen en villa’s is namelijk zeer beperkt op Anti Paxos en in de buurt van Vrika beach.

Vrika beach heeft twee aanlegsteigers waar taxiboten en kaiks toeristen afzetten en ophalen voor een dagje zon, zee en strand.

Meer Griekenland aanbiedingen