Vrika beach

Vrika beach is het eerst strand wat je tegenkomt als je vanuit Paxos naar Anti Paxos vaart. Het ligt in het noorden van het Griekse eiland in een kleine baai. Net als Voutoumi is Vrika populair bij zeilers, excursies en bij motorbootjes. Vrika wordt ook wel de “Blue Lagoon” genoemd.

Vrika beach of “Blue lagoon” is net zo mooi als Voutoumi beach

Het strand is populair voor dagexcursies uit Paxos, maar ook vanuit Parga en Corfu. Vind je Vrika en Voutoumi te druk dan is het zandstrand van Mesovrika nog een prima alternatief op Anti Paxos.

Het strand van Vrika is in de periode van mei tot en met september georganiseerd met strandbedden en parasols. Aan het strand is een taverne voor eenvoudige gerechten, snacks en gekoelde dranken. Tegen de heuvels in het achterland staan de nodige villa’s en luxe accommodaties.

foto album Paxos

Vrika beach tips

Vrika beach op Anti Paxos

Vrika beach op Anti Paxos

In de zomermaanden kan het op Vrika beach en in de baai druk zijn met boten en toeristen. De beste reistijd om te genieten van het strand is in de maanden mei en juni. Het is dan niet zo druk en ook nog niet zo warm overdag.

Als je wilt overnachten op Anti Paxos is het raadzaam om vooraf je accommodatie te boeken. Het aanbod van appartementen en villa’s is namelijk zeer beperkt op Anti Paxos en in de buurt van Vrika beach.


Wat zijn jouw tips voor Vrika beach?