Dag naar Paxos vanaf Corfu

30 augustus 2023 Bas Wanrooij
Gaios op Paxos dagje vanuit Corfu

Gezellig terras in Gaios op Paxi

Ben je op Corfu op vakantie en wil je een dag naar Paxos toe? Dat kan en er zijn zelfs meerdere mogelijkheden. Zo kun je georganiseerd als dagexcursie op een boot vanuit Kerkyra naar Paxi, zoals het eilandje ook wel wordt genoemd. Wil je liever niet op een volle boot met toeristen dan kun je zo’n trip ook zelf organiseren. Tenminste als je een huurauto hebt. Vanuit de haven van Lefkimi vaart Kamelia Lines namelijk in slechts 45 minuten naar Gaios op Paxos. En dat doen ze meerdere keren per dag. In het hoogseizoen kun je bijvoorbeeld heen om 10:00 uur ’s ochtends varen en terug om 18:00 uur. Zo heb je bijna een hele dag op het eiland van de Netflixserie ‘Maestro in Blue‘.

Wat te doen op en rond Paxos

Haven en muziekschool Lakka op Paxos

Lakka op Paxos

Zeker als je in het midden of zuiden van Corfu vakantie viert is de optie vanaf Lefkimi naar Paxos een interessante. Je auto parkeer je gratis bij de haven op een steenworp afstand van je veerdienst. Tickets kun je vooraf online kopen en een retourtje kost € 30,- per persoon. Vanaf de kade in Gaios vertrekken taxiboten naar exotische stranden als Vrika beach op Anti-Paxos. Of je kunt je met een taxi bijvoorbeeld naar het plaatsje Lakka in het noorden van Paxos laten brengen. Hier staat ook de muziekschool uit Maestro is Blue en kun je zwemmen in het azuurblauwe water. Lunchen in Gaios, hier even winkelen en slenteren over de gezellige promenade is een andere tip.

Georganiseerde dagtocht naar Paxos vanuit Corfu

Blue Caves op Paxos tijdens dagtocht

Blue Caves op Paxos

Met een dagtocht op een boot vanuit Kerkyra of Lefkimi krijg je een heel programma. Zo stoppen ze bijvoorbeeld eerst in Lakka, varen ze langs de Blue Caves voor een zwemstop en verder naar Voutoumi beach op Anti-Paxos. Daarna naar het gezellige hoofdstadje Gaios waar je een paar uur hebt voor souvenirs en om wat te eten en drinken. Reken vervolgens nog op een boottocht terug naar Corfu-stad van zo’n twee uur. Of als je vertrekt vanuit Lefkimi, wat ook kan, iets meer dan een uur. Zo’n georganiseerde dagtocht kost je (anno 2023) ongeveer 45 euro per persoon. Ook leuk natuurlijk.