Psinthos

  Psinthos is en charmant bergdorp in het noorden van Rhodos. Het ligt op 13 kilometer afstand van de badplaats Faliraki en zeven kilometer van de Petaloudes vlindervallei. Open een hoogte van 280 meter ligt het pittoreske plaatsje wat verscholen tussen de bergen. Met name het gezellige dorpsplein en enkele overblijfselen van wat ooit het kasteel van Psinthos is geweest zijn bezienswaardig.

  Psinthos is een traditioneel bergdorp op Rhodos

  Op het dorpsplein kun je je auto parkeren. Hier vind je je tevens de interessante Orthodoxe kerk van Psinthos met diverse tavernes in de buurt. Op 8 september is er een kerkwijdingsfeest. Dit gaat vergezeld met eten, drinken, muziek en dans. Onze tip om in één van deze traditionele restaurants wat te gaan eten. De vloer rondom de kerk is een fraai mozaïek van witte en donkere stenen en in 1871 aangelegd. Een lokaal souvenir is honing. Deze is van hoge kwaliteit en een natuurlijk product. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken in de natuur.

  Net achter restaurant Fasouli vind je de gelijknamige waterbron. In het kleine meer leeft de beschermde Gizani vissoort. Aan de andere zijde van het grote dorpsplein vind je nog een Ottomaanse fontein. Ook is er in het dorp een klein openlucht museum, waar stenen met vreemde vormen worden tentoongesteld.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen