Faliraki

Faliraki is een populaire vakantiebestemming aan de noordoostkant van het Griekse eiland Rhodos. Het is een drukke en goed georganiseerde badplaats met een lang en breed zandstrand. Hotels en appartementen sieren de kustlijn en in het centrum ook beach bars en tavernes. De badplaats ligt op 12 kilometer van Rhodos stad en 14 kilometer van de internationale luchthaven van Rodos.

De badplaats Faliraki op Rhodos heeft eindeloze zandstranden

De stranden van Faliraki lijken eindeloos. Op veel plaatsen zijn ze breed en bedekt met zand. ’s Zomers kan het hier erg warm zijn door de beschutte baai met weinig wind. Het kan dan zomaar een paar graden warmer zijn dan bijvoorbeeld Ixia of Ialyssos aan de noordwest zijde van het eiland met veel meer wind. Op het strand vind je een groot aanbod van strandbedden, parasols, beach bars, tavernes en heel veel mogelijkheden om te watersporten.

In het centrum is het vaak erg druk, zeker ’s avonds van juni tot en met september. Genoeg keuze voor restaurants, souvenirshops, bars en andere eenvoudige winkels. Om echt te gaan shoppen kun je beter met een dagje naar Rhodos stad. Met de bus, openbaar vervoer, kan dat prima door de frequente verbindingen en het is bovendien goedkoop. Ook leuk is een dagje naar het Waterpark in Faliraki, het grootste zwemparadijs van Rhodos. Voor de kinderen is Fantasia Luna Park en optie of midgetgolf op één van de twee midgetgolfbanen in de badplaats.

Het kleine haventje aan de zuidzijde van het lange zandstrand is er nog niet zo heel lang. Vanaf het kleine klooster Ag. Apostoli, wit met blauw dak, in het vissershaventje heb je een fraai uitzicht op het strand en natuurlijk de dobberende vissersbootjes. Ook hier de nodige restaurants. Aan de andere kant van het haventje een mooi zandstrand nog voor de beroemde Anthony Quinn Bay.

Rhodos foto album

Faliraki tips

Anthony Quinn Bay bij Faliraki op Rhodos

Faliraki Rhodos – Anthony Quinn Bay

Een excursie die is aan te raden vanuit Faliraki is met een bootje naar de Antony Quinn baai. Hier is een gedeelte van de oorlogsklassieker Guns of Navarone opgenomen en voor de filmliefhebbers interessant om te gaan bekijken. De strandjes daar zijn trouwens erg mooi alleen, maar in juli en augustus vaak erg druk. Alternatief is de baai van Ladiko of het strand van Traganou.

Faliraki heeft prima en frequente busverbindingen met Rhodos-stad, Kallithea en Lindos. Een dagje uit kun je dus zelf eenvoudig en voordelig regelen.

Een andere tip tijdens een vakantie Faliraki is om een bezoek te brengen aan het stadje Kalithies. Het traditionele dorp ligt op drie kilometer van Faliraki en bezienswaardig is het klooster van St. Georgios (op de weg naar Psinthos) en de grot van St. Georgios. Op 14 september viert Kalithies het festival van het heilige kruis. Het is één van de grootste festivals van Rhodos en duurt in totaal drie dagen met veel muziek, dans en lokale gerechten.

Bekijk alle aanbiedingen

Faliraki bezienswaardigheden

Kathara beach bij Faliraki op Rhodos tijdens vakantie

Faliraki Rhodos – Kathara beach

Bezienswaardigheden heeft Faliraki zelf niet, maar wel een supergroot waterpark. Het zwemparadijs ligt net buiten Faliraki en is de grootste van Rhodos en beoordeelt als beste van Griekenland. Al jaren staat het Faliraki Waterpark tevens in de top 25 beste waterparken ter wereld. Je kunt met een georganiseerde dagexcursie vanuit meerdere badplaatsen op Rhodos hierheen of natuurlijk zelf op de scooter of met de huurauto.

Interessant is om de Kallithea springs te bezoeken en te gaan bezichtigen. Je vindt ze op een paar kilometer ten noorden van Faliraki en je kunt hier eenvoudig komen met het openbaar vervoer (stadsbus richting Rhodos-stad) of met het kleine treintje vanuit Faliraki.

Faliraki stranden

Faliraki Chaplin Beach Bar op Rhodos

Faliraki Rhodos – Chaplin Beach Bar

Faliraki beach is een lang en op sommige plaatsen breed zandstrand. in het noorden een stuk rustiger en richting het zuiden en de haven een stuk drukker. Het Faliraki main beach is een Blue Flag Beach en hier kun je ook watersporten beoefenen als paragliding, waterskiën en achterop de banaan.

Lido beach ligt bij de haven en is een populair zandstrand van Faliraki met aangrenzend bars en tavernes. Families zijn meer te vinden in de Kathara baai. Vaak rustiger dan Failiraki main beach en het strand hier bestaat deels uit zand, kiezels en rotsen. Je vindt het strand van Kathara na het vissershaventje aan de zuidzijde van het Faliraki strand. Nog een baai verder vind je het nudistenstrand in de baai van Gimnestes met taverne en alle faciliteiten. Een kleine baai, tussen Kathara en Anthony Quinn, en het is het enige FKK georganiseerde strand van Rhodos.

Faliraki vakanties

Agios Apostoli kerkje in Faliraki op Rhodos

Faliraki Rhodos – Ag. Apostoli kerkje in haven

Faliraki is met Ialyssos de drukste vakantiebestemming van Rhodos. Faciliteiten voor een vakantie voor jong en oud met alle moderne mogelijkheden. Langs het lange en brede strand hotels, appartementen en resorts en in het centrum beach bars, tavernes en restaurants. Accommodaties zijn er genoeg te vinden van het strand tot aan de hoofdweg van Lindos naar Rhodos stad.

Een vakantie naar Faliraki kun je boeken als pakketreis vanuit Nederland of België. Andere optie is om zelf een vliegticket naar Rhodos te boeken en hierbij één of verschillende accommodaties. Zelf een vakantie naar Faliraki samenstellen kan dus ook.

Wat zijn jouw tips voor Faliraki?