Pastida

Pastida is een bergdorp in het noorden van Rhodos. Dit traditionele dorp ligt in de luwte van de berg Filerimos op 11 kilometer ten zuiden van de hoofdstad en vier kilometer ten oosten van Kremasti. Vlakbij ligt het oude commerciële vliegveld Maritsa van Rhodos, die sinds 1977 is gesloten. De Ieros Naos Agios Nikolaos kerk is bezienswaardig. In het compacte centrum vind je voornamelijk traditionele tavernes en kafénions. In de omgeving tref je diverse accommodaties aan als appartementen, villa’s en hotels.

Pastida is een rustig en traditioneel bergdorp op Rhodos

Leuk om te bezoeken is het Bijenmuseum van Rhodos op twee kilometer rijden vanuit het centrum van Pastida. Het museum is uniek in Griekenland en ook  interessant voor kinderen. Hier leer je alles over de bijen en kun je lokale producten als honing en pollen kopen. Het Bijenmuseum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08:30 tot 15:30 uur en de toegang bedraagt drie euro voor een volwassene, kinderen onder twaalf jaar kunnen gratis naar binnen.

Het klooster van Filerimos is een andere tip om in de omgeving van Pastida te gaan bezoeken. Het ligt op negen kilometer rijden van het dorp af. Voor het strand kun je naar Kremasti beach of het meer georganiseerde en drukkere strand van Ialyssos op zes kilometer afstand.

foto album Rhodos

Pastida tips

Bijenmuseum in Pastida op Rhodos

Bijenmuseum Pastida

Op zes kilometer ten westen van Pastida ligt de lokale micro-bierbrouwerij van Magnus Magister bier. Een moderne fabriek in het dorp Damatria, waar op aanvraag een rondleiding kunt krijgen. De ridderbieren van Magnus zijn over heel het eiland Rhodos te verkrijgen in supermarkten en in bars en restaurants. De premium lager van Magnus heeft een alcoholpercentage van 4,9% en is een fris zomers biertje.

Leerzaam is een bezoek aan het bijenmuseum van Rhodos. Ideaal voor een bewolkte of regenachtige dag tijdens je vakantie. In het museum krijg je visueel een goed beeld van het leven van de bijen en de productie van honing. Tevens heeft het museum een winkeltje waar je souvenirs kunt kopen, zoals melekouni-repen, honing en bijenwax.

Meer Griekenland aanbiedingen