Mandrakihaven

  De Mandrakihaven van Rhodos stad wordt ook wel de oude (vissers)haven genoemd. Het ligt dan ook tegen het oude gedeelte aan van de hoofdstad. De ingang naar deze haven wordt gedomineerd door twee zuilen met daarop beelden van een hert en hinde. Het hert zie je als symbool terug op het wapen van het Griekse eiland. In de haven liggen tegenwoordig meet zeilboten, excursieboten en jachten. Ooit was de toegang Kolossus van Rhodos. Een bronzen beeld van 32 meter hoogte van de Griekse zonnegod Helios.

  Bij de Mandrakihaven stond ooit de Kolossus van Rhodos

  Rondom de Mandrakihaven zijn meerdere bezienswaardigheden. Een wandelingetje is dan ook een tip. De zuilen met de beelden bij de ingang van de haven zijn bezienswaardig, net als de Fontana Grande op de Platia Evdomis Martiou, de Agios Nikolaosburcht en de oude windmolens van Rhodos-stad. De 15e eeuwse burcht met vuurtoren kun je overigens bezoeken en de entree is vrij. Dagelijks geopend van 09:00 tot 16:00 uur. Ook het Kontiki restaurant op een boot hier in de haven is leuk.

  Vanuit de haven loop je zo via de Eleftherias poort de oude stad binnen, de Nea Agora (nieuwe markt) op en naar het busstation mocht je met het openbaar vervoer reizen. Je huurauto hier parkeren is zeker in de zomermaanden bijna onmogelijk.

  foto album Rhodos

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Mandrakihaven?