Lachania

  Lachania (Lahania) wordt gezien als één van de mooiste dorpjes van Rhodos. Het ligt op op 72 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad en 32 kilometer van Lindos. Dit dorp heeft witte kubuswoningen en je hebt een fraai uitzicht over zee. De omgeving is vrij groen en Lachania ligt 70 meter boven de zeespiegel, gebouwd tegen de hellingen van de berg Kopana.

  Lachania is één van de mooiste dorpen van Rhodos

  Bezienswaardig is de kerk van Agios Georgios die dateert uit 1848. Deze kerk heeft een fraaie grote klokkentoren. Pal hiernaast ligt een goede traditionele taverne, Platanos genaamd. Het heeft een terras onder de plataan van het dorpsplein. De kerk van Agia Irini zie je bij het inrijden van het dorp vanaf de oostkust. Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en op 5 mei is er jaarlijks een kerkwijdingsfeest. Als je Lachania uitrijdt passeer je de Byzantijnse kapel Agios Thomas uit de 14e eeuw.

  Niet alleen de traditionele tavernes en religieuze bezienswaardigheden trekken toeristen naar Lachania. Op zichzelf is het overigens een vredig dorpje. Ook de woningen die zijn verfraaid door kunstenaars met fraaie poorten zijn een tip. Tegenwoordig kun je hier kamers en appartementen in huren. Noemenswaardig is het rustige, lange kiezelstrand Plimmiri. Dit strand ligt op een kilometer van het dorp af en wordt ook Lachania beach genoemd. Opvallend is hier bij het strand de Zoodogos Pigi kerk die is gebouwd op de plaats van een oude tempel. Zichtbaar zijn nog enkele zuilen.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen