Akrotiri vuurtoren

  De Akrotiri vuurtoren op Santorini ligt op een kaap in het uiterste zuidwesten van het eiland. Het is tevens de zuidelijkste vuurtoren van alle Cycladen. Deze fanari, zoals de Grieken hem noemen, dateert uit 1892 en werd tot in 1988 beheert door een vuurtorenwachter. Op 100 meter hoogte op Kaap Akrotiti siert de 10 meter hoge witgekalkte vuurtoren op de vulkanische rotsen van Santorini. Vanaf Fira is het 15 kilometer rijden naar deze lighthouse en reken op een reistijd van een half uurtje. Het uitzicht op de caldera en de Ege├»sche Zee is hiervandaan bijna altijd mooi. 

  Mooie uitzichten bij de Akrotiri vuurtoren op Santorini

  Bij normale weersomstandigheden kun je het licht van de Akrotiri vuurtoren op 45 kilometer afstand zien. Elke 10 seconde wordt er een lichtsignaal uitgezonden van avondschemering tot zonsopkomst. Bij de vuurtoren zelf zijn slechts een handjevol parkeerplaatsen en kans dus dat deze al bezet zijn. Keren is hier best een uitdaging en het is een tip om de auto al eerder langs de weg te zetten en het laatste stukje te lopen. Bijvoorbeeld bij de taverne Giorgaros op 200 meter afstand. Bij de kleine parkeerplaats bij de Akrotiri vuurtoren is een kantina, waar je wat te eten en drinken kunt kopen.

  De zonsondergang bij de vuurtoren is bijzonder en in de zomermaanden ook populair. Bezienswaardig in de directe omgeving is blauw-witte Kalamiotissa klooster. Het is pas in 1993 ingewijd en de weg ernaartoe is vrij steil, maar geasfalteerd. In het zuiden kun je de onbewoonde Chrisiana-eilanden zien liggen in zee.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen