Ontdek Akrotiri op Kreta

25 juli 2020 Bas Wanrooij

Ontdek Akrotiri op KretaHet schiereiland Akrotiri ligt bij de stad Chania in het westen van Kreta. Hier land je met het vliegtuig voor je vakantie in dit gebied. Het wordt echter door toeristen vaak vergeten om ontdekt te worden. En dat is onterecht, want hier vind je prachtige stranden, fraaie en interessante kloosters en andere historische bezienswaardigheden. Ontdek Akrotiri op Kreta tijdens je reis met onze tips.

Stranden van Seitan Limania, Kalathas en Marathi

Seitan Limania beach is populair bij locals en de baai heeft een herkenbare vorm van de letter Z. Men noemt het ook wel een natuurlijk golfslagbad, dat tijdens een zuchtje wind met de nodige golven zichtbaar wordt. Je kunt met een huurauto tot dichtbij Seitan Limania komen, echter dien je het laatste stukje van de afdaling via een rotspad te voet af te leggen. In de zomermaanden is het vooral in het weekend druk en de kleur van het azuurblauwe zeewater werkt aantrekkelijk.

Marathi beach op Akrotiri KretaKalathas beach is een zandstrand aan de westkust van Akrotiri. Nog niet ontdekt door het massatoerisme en toch een mooi strand met langzaam aflopende zeebodem. Combineer een dagjes strand op Kalathas met een bezoek aan het Agia Triada klooster. Het fraaie klooster met mooie tuin vind je op vijf kilometer afstand.

Marathi beach ligt ten zuiden van het luchthaven van Chania en is populair bij locals. Mooie zandstranden met meerdere tavernes en direct aan het strand. Stavros beach, ook wel Zorbas beach genoemd, is een ander mooi zandstrand op Akrotiri. In de jaren ’60 waren hier opnames voor de gelijknamige film.

Kloosters op Akrotiri

Het Agia Triada klooster is het bekendste klooster op Akrotiri. Hier kun je met de huurauto eenvoudig komen. Vanaf dit klooster kun je verder naar twee andere kloosters: Gouverneto en Katholiko. Het Gouverneto klooster kun je met de auto bereiken op vier kilometer rijden van Agia Triada. Bij twe twee klooster betaal je een kleine vergoeding om binnen te gaan kijken.

Om het Katholiko klooster te bereiken dien je te voet verder te gaan. Een wandeling van 1,5 kilometer en het is aan te bevelen om goed schoeisel te dragen. Katholiko wordt gezien als het oudste klooster van Kreta en wordt niet meer bewoond.