Achladies

  Achladies is een vakantiebestemming op het Sporaden eiland Skiathos. De badplaats ligt vier kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad. Een vrij groot dorpsstrand en in de buurt veel baaitjes met kleinere stranden. Het strand is kindvriendelijk en populair bij toeristen en locals. Bij het strand tavernes, beach bars, hotels en appartementen. Ook supermarkten en souvenirwinkels zijn er te vinden, maar meer langs de doorgaande weg van Skiathos stad naar Koukounaries.

  Achladies heeft één van de populairste stranden van Skiathos

  Vanuit Achladies kun je Skiathos stad op verschillende manieren bezoeken. Er varen boten, reguliere diensten in de zomermaanden, die je in een kwartier van het strand naar de haven van de hoofdstad brengen. Met het openbaar vervoer kan ook. Langs de hoofdweg staan de bushaltes, die je binnen 15 minuten naar het centrum brengen. De diensten gaan elk kwartier in het hoogseizoen.

  De beste reistijd voor Achladies is van mei tot en met september. In het hoogseizoen, de maanden juli en augustus, kan het hier erg druk zijn. Temperaturen overdag in de zomer van 30 tot 35 graden en in het voor- en naseizoen stijgt het kwik overdag naar 25 tot 30 graden celsius.

  Een tip om een bootje te huren en zelf de kustlijn van Achladies te gaan ontdekken. Zo kun je zelf je strand uitkiezen om een dagje te relaxen tijdens je vakantie. De kustlijn is fraai met veel naaldbomen en olijfbomen groeiend tot op het strand.

  Skiathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen