Koukounaries

Koukounaries is een strand en vakantiebestemming op het eiland Skiathos. Eén van de bekendste stranden van Griekenland in een fraaie omgeving. Vanaf Skiathos-stad is het 13 kilometer rijden, een kwartier reistijd, langs de kustweg naar het beroemde strand. Er is ook een goede en frequente busverbinding.

Koukounariès beach is één van de bekendste stranden van Griekenland

Koukounaries is ook de naam van het aangrenzende bos en het Strofilia meer ligt erachter. Een beschermd natuurgebied en het strand wordt al jaren gewaardeerd met Blue Flag. De gelijknamige camping is populair bij Grieken en toeristen uit de Balkan. Achter het natuurgebied loopt de doorgaande weg met daaraan hotels, appartementen en de nodige restaurants, winkeltjes en mini markets.

Koukounaries beach wordt in de volksmond ook wel “Chrisi Ammos” genoemd, wat gouden strand betekent.  Het zandstrand is bedekt met fijn geel zand, wat in de zon schittert als goud. Goed georganiseerd met strandstoelen, parasols en voor de kust voldoende watersportmogelijkheden. Het aangrenzende, bijna tot aan zee, naaldbomenbos zorgt voor genoeg schaduwplekken.

Aan de oostzijde van Koukounaries stroomt een riviertje de zee in. Het staat in verbinding met het beschermde Strofilia meer. In de monding aan zee is een kleine haven, maar daarin voornamelijk vissersboten. Hier komen ook de dagelijkse cruises aan vanuit andere bestemmingen op Skiathos, de Sporaden en Volos.

foto album Skiathos

Koukounaries tips

De zonsondergang vanaf Koukounaries is bijzonder en fraai. Een tip voor tijdens je vakantie hier op Skiathos. Als je van paardrijden houdt kun je georganiseerd door het naaldbomenbos een rondje maken. De beach bar Middle Kantine, centraal gelegen aan het strand, is een gezellige stek.

Meer Griekenland aanbiedingen


Koukounaries stranden

Het zandstrand van Koukounaries is een Blue Flag beach. De totale lengte van het strand is ongeveer een kilometer en maximaal 20 tot 25 meter breed. Een strand voor zowel jong als oud en er is altijd wel iets te beleven. Vooral in de zomermaanden juli en augustus is hier hier erg druk.