Banana beach

  Banana beach op Skiathos, ook wel Krasa beach genoemd, is na Koukounaries het drukste strand van het Griekse eiland. Het strand ligt 14 kilometer ten westen van Skiathos stad en op loopafstand van het eerder genoemde Koukounaries beach. Geen accommodaties direct bij het strand, maar wel een zandstrand om een dagje te gaan feesten in de zomermaanden.

  Banana beach is het feeststrand van het eiland Skiathos

  Het strand van Banana beach is bedenkt met fijn lichtgeel zand en langs de baai groeien de naaldbomen tot aan het strand. Ze zorgen voor de nodige verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Beach club Bananistras verzorgt vanaf half juni de nodige strandfeesten en is zeker in de maanden juli en augustus een populaire stek voor toeristen.

  Banana beach is grotendeels georganiseerd en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het kleinere naburige Little Banana beach is een naturistenstrand. Ook een drukbezocht strand op het eiland Skiathos en georganiseerd met strandstoelen en parasols, Bij het strand een terras voor snacks en drankjes.

  Zoek je een rustiger strand aan deze zijde van Skiathos, dan is Mandraki beach een alternatief. De weg ernaartoe nog niet geasfalteerd en gaat dwars door het naadlbomenbos.

  Skiathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen