5 mooiste stranden van Skiathos

9 maart 2020 Bas Wanrooij

5 mooiste stranden van SkiathosOok Skiathos is een echte zon-, zee- en strandvakantiebestemming in Griekenland. Het Sporaden-eiland ligt op zo’n drie uur vliegen vanaf Nederland. Meer dan genoeg mooie stranden te vinden op Skiathos en sommigen alleen per boot te bereiken. Vanuit Skiathos-stad vertrekken de taxi-boten en excursieboten naar deze wat meer afgelegen paradijsjes.

Lalaria beach – ligt in het noordoosten van Skiathos en is alleen vanaf zee te bereiken. Het kiezelstrand heeft werkelijk kraakhelder azuurblauw zeewater en fraaie zeegrotten. Mooie baai om te gaan snorkelen. Er zijn geen voorzieningen op Lalaria beach en natuurlijke schaduw is er nauwelijks te vinden. Een tip om te gaan bezoeken tijdens je vakantie op de Sporaden. In de zomermaanden kan het overigens wel behoorlijk druk zijn.

Tsougria beach – is een ander afgelegen strand. Het zandstrand ligt op het eilandje Tsougraki net voor de kust van Skiathos-stad. Vanuit de haven van het hoofdstadje vertrekken de bootjes naar Tsougria beach. Van juni tot en met september is er een kleine taverne geopend en kun je strandbedden en parasols huren. Tevens is er genoeg plaats om zelf je strandlaken neer te leggen. Op het eilandje kun je een wandeling maken door het groene binnenland naar de pittoreske kapel Agios Floros.

Mandraki Elias beach – is een wat afgelegen strand in het noordwesten van Skiathos. De route ernaartoe is al prachtig door de naaldboombossen. Mandraki beach wordt ook wel Elia beach genoemd en is een zandstrand met een langzaam aflopende zeebodem. Aan het strand staat een gezellige taverne en je kunt strandstoelen en parasols huren voor een lekker dagje zon, zee en strand.

Banana beach – zowel mikro als megalo Banana beach zijn prachtig. Bij megalo Banana beach vind je grote beach clubs tussen de naaldbomen in de richting van de stranden. Mikro Banana beach is een georganiseerd nudistenstrand. De Banana beaches vind je in het westen van Skiathos.

Koukounaries beach – is waarschijnlijk het bekendste strand op Skiathos. Het ligt in het zuidwesten van het Sporaden-eiland en is goed bereikbaar met een huurauto. Ook op Koukounaries beach vind je beach bars langs het strand en is het lange zandstrand georganiseerd met strandstoelen en parasols.