Agnontas

Agnontas is een kustplaatsje aan de zuidwestkust van het Griekse eiland Skopelos. Het ligt op achte kilometer rijden van Skopelos-stad. Een pittoresk havenplaatsje met kiezelstrand, tavernes Pavlos en Korali, een haventje en aanlegsteiger. Een heerlijk plekje om een dagje te vertoeven tijdens een warme zomerdag in Griekenland. Nabij het strand ook een aantal kleinschalige accommodaties.

Agnontas is een pittoresk kustplaatsje op Skopelos

Het haventje is aangelegd en vrij groot voor het plaatsje zelf. In de buurt hebben opnames plaatsgevonden voor de film Mamma Mia uit 2008. De houten pier herinnert je vast aan dansende mensen in de film.Op het terras onder de boom, met natuurlijke schaduw, is een lekke plekje voor een Griekse salade of een koud Grieks biertje.Via een onverharde weg kun je naar de rots met de drie dennenbomen Amarantos Agnontas rijden. Een bijzonder fraai plaatje en herkenbaar uit de musical-film.

Fraai is de baai van Limnonari op een paar kilometer afstand. Het zeewater is kraakhelder en kleurt groen. Een kindvriendelijk zand- en kiezelstrand ligt bijna altijd uit de wind te wachten op toeristen. Met de huurauto of scooter rijd je hier dwars door de groene bossen van dennen en andere naaldbomen. Vanuit Skopelos-stad is er een busdienst naar Agnontas. Reken op een reistijd van ongeveer een half uur.

Skopelos foto album

Agnontas tips

Amarantos Agnontas op Skopelos uit Mamma Mia film

Agnontas Skopelos – Amarantos rots uit Mamma Mia

Amarantos Agnontas is een fraaie rotspartij met een drietal naaldbomen en kraakhelder groen/blauw zeewater. Een eye catcher uit de film Mamma Mia en vrij eenvoudig te bereiken. Als je vanuit Skopelos-stad komt neem je vlak voor je het havenplaatsje Agnontas komt inrijden de onverharde weg naar links. Het weggetje loopt een beetje naar boven en met een scooter of quad goed te doen.

Na ongeveer een kilometer kom je op het eindpunt van de weg uit. Vanaf hier volg je het voetpad tussen de dennenbomen door naar beneden. Let op dat de naalden glad kunnen zijn. Je komt dan vanzelf bij de rotspartij Amarantos Agnontas.

Bekijk alle aanbiedingen