Kipseli

Kipseli, ook wel Kypseli genoemd, is een kleine vakantiebestemming aan de oostkust van het Griekse eiland Zakynthos. De badplaats ligt tussen de grotere vakantieoorden Alykes en Tsilivi in op 11 kilometer rijden van Zakynthos-stad. De stranden hier zijn smal en klein en voor faciliteiten kun je naar één van de eerder genoemde bestemmingen toe. In het dorp wel de nodige tavernes en een supermarkt. De kerk Agia Paraskevi in het centrum is bezienswaardig.

Kipseli is een traditionele kleine vakantiebestemming op Zakynthos

De groene omgeving van Kipseli trekt wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers. Maar ook een vakantiebestemming voor families met (kleine) kinderen. Stranden zijn deels bedekt met kiezels en zand en de zeebodem loopt hier vrij geleidelijk af. Olijfbomen sieren de omgeving en in het dorp twee van de beste vistavernes, waaronder restaurant Xasapotaverna, van Zakynthos. Ook een bakkertje en een groenteboer liggen op loopafstand van de meeste hotels en appartementen.

Het strand van buurdorp Drosia trekt de meeste toeristen hiernaartoe. Kipseli is een traditionele nederzetting en de naam betekent vertaald uit Grieks “bijenkorf”. Voor een geheel verzorgde vakantie hier op Zakynthos ook all inclusive resorts als Hotel Belussi beach en Hotel Tsamis Zante met spa resort.

foto album Zakynthos

Kipseli tips

Voor een dagje uit in de buurt kun je naar het Tsilivi waterpark gaan of met de kinderen in deze badplaats gaan mini-golfen. Ook Shipwreck beach is een tip voor een dagje uit. Met de auto naar de rotspartijen voor aanzicht van bovenaf, of als bootexcursie in combinatie met de Blue Caves.

Meer Griekenland aanbiedingen