Livadi

  Livadi, ook wel Livadia genoemd, is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Astypalea. Het ligt op nog geen twee kilometer rijden van het hoofd- en havenstadje Chora. Het kiezelstrand van ongeveer 300 meter trekt toeristen in de zomermaanden. De bomen langs het strand zorgen voor natuurlijke schaduw. Tavernes en bars hebben hier dan ook hun terrassen onder liggen.

  Livadi is een gezellige vakantiebestemming op Astypalea

  Vanaf de witte kapel aan de zuidzijde van de baai heb je het mooiste uitzicht op de baai en het kustplaatsje Livadi. Aan de noordkant liggen beschut tegen de wind enkele vissersbootjes en kleine motorboten. Het dorp ligt in een vrij groene omgeving en verder landinwaarts vormt een vallei tussen hoge kale rotspartijen. Aan het einde van de groene vallei ligt een soort stuwmeer.

  Je kunt een wandeling maken naar het kastro. Deze vesting ligt op een kilometer afstand van Livadi en je hebt en fraai uitzicht op het kustplaatsje en de hele baai. Aan de andere kant zie je Chora liggen. In de zomermaanden is er een busverbinding met Chora, die je voor dit uitstapje prima kunt gebruiken.

  Niet alleen het strand van Livadi is een trekpleister, maar hiervandaan kun je met een taxi- of motorbootje zelf de afgelegen stranden in de omgeving ontdekken. Bijvoorbeeld Agios Vasillios beach of Tzanakia beach.

  foto album Astypalea

  Meer Griekenland aanbiedingen