Alykes

Alykes is net als Laganas en Argassi een ontwikkelde vakantiebestemming op het eiland Zakynthos. De badplaats ligt op 18 kilometer ten noordwesten van Zakynthos-stad en op 20 kilometer van de internationale luchthaven. De wegen naar Alykes zijn goed en binnen een half uur kun je vanaf het vliegveld in het vakantie-oord zijn.

Alykes is een moderne vakantiebestemming op het eiland Zakynthos

Alykes ligt in de lange gelijknamige baai en heeft een schitterend zandstrand. Van oorsprong was dit plaatsje, net als zoveel vakantiebestemmingen in Griekenland, een vissersdorpje. In de kunstmatig aangelegde hoefijzervormige haven aan de oostzijde dobberen de nodige vissersbootjes. Het strand van Alikanas ligt tussen de haven en de pier verder naar het westen in de baai.

Net achter het lange zandstrand liggen de zoutpannen van Alykes. Het dorp is hiernaar vernoemd en nog steeds wordt hier zout verzameld en gebruikt. Tegenwoordig is het een moderne badplaats met veel hotels, appartementen, taverna’s, supermarkten en alle andere faciliteiten. Als toerist kom je hier tijdens je vakantie niets te kort.

Echt bezienswaardigheden heeft Alykes niet, maar in de nabije omgeving is genoeg te zien en te ontdekken. Caretta Caretta zeeschildpadden zul je hier niet veel zien, hiervoor moet je naar de baai van Laganas in het zuiden van Zakynthos.

foto album Zakynthos

Alykes tips

Alykes baai uitzicht op Zakynthos

Uitzicht op Alykes

Alykes is een populaire bestemming voor Britten om op vakantie te gaan. Neemt niet weg dat je hier ook goed kunt eten in één van de vele restaurants. Het aanbod van taverna’s is groot, maar voor een traditionele maaltijd kun je prima terecht bij taverna Asteria direct aan het strand. Niet duur en een uitgebreide kaart met lokale Griekse gerechten.

Potami is een andere populaire taverna voor een Griekse maaltijd. Het restaurant heeft een mooie tuin en ligt aan het kanaal tussen Alykes en Alikanas. Voor de kinderen staan er in de tuin de nodige speeltoestellen. Een tip om te gaan eten tijdens je vakantie in Alykes op Zakynthos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Alykes stranden

Palm Tree beach club Alykes

Palm Tree Beach Club Alykes

Het strand van Alykes en Alikanas heeft in totaal vier blauwe vlaggen wapperen. Alikanas één en twee en Alykes één en twee zijn alle vier onderscheiden als Blue Flag beach. De stranden zijn allemaal goed georganiseerd met ligbedden, parasols en taverna’s aan het strand of hier dichtbij. De stranden zijn kindvriendelijk door het fijne zand en de langzaam aflopende zeebodem.

Langs het strand van Alikanas is duinvorming met enige vegetatie. Ideaal om je handdoek tegenaan te leggen. Het strand is hier droog en dichterbij zee is het zand wat harder en natter. Langs het strand van Alykes vind je de nodige taveernes en beach bars. Palm Tree is een populaire stek met een georganiseerd strand.