Korakonisi

  Korakonisi is een afgelegen baai aan de grillige westkust van Zakynthos. Tussen de bergdorpen Agios Leon en Koliomenos op 18 kilometer rijden van Zakynthos-stad vind je de afslag naar dit natuurmonument. Over een eenzame asfaltweg van 7,5 kilometer bereik je dit fraaie uitzichtpunt. Een tip om te bezoeken tijdens je vakante op het groene Ionische eiland.

  Korakonisi is een natuurlijk wonder op Zakynthos

  De weg is niet overal even breed en met name in het hoogseizoen is er vrij veel vakantieverkeer aanwezig. Aan het einde van de weg, bij het uitzichtpunt op de rotspartij met doorkijkpunt, is een parkeerplaats en in de zomermaanden mobiele catering. Hier kun je wat eten of drinken kopen voor je via een steile trap naar beneden loopt. Je komt uit in de baai van Korakonisi. Hier kun je zwemmen of doorwandelen naar het grote oog in de rotspartij. Er is weinig plaats op het rotsplateau bij de zee en bovendien zijn de rotspunten vrij scherp. Je vindt hier geen strand en voor families met kinderen is het niet direct aan te raden om te gaan zwemmen.

  Vergeet je snorkelset niet als je naar Korakonisi gaat. Het zeewater is hier kraakhelder en je kijkt gemakkelijk vijf meter diep. Tussen de rotsen zwemmen vissen en groeien kleurrijke zeeplanten.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen