Marathias beach

Marathias beach is een smal strand in het zuidwesten van Zakynthos. Het kiezelstrand ligt op 11 kilometer rijden van Agios Sostis en twee kilometer van Limni keri. Hier vind je nog geen massatoerisme. Overigens passeer je dit strand gemakkelijk met de auto aangezien je vanaf de weg het niet kan zien liggen. Het strand is zo’n 200 meter lang en over het algemeen vrij smal. In de zomer kun je hier ligbedden en parasols huren.

Marathias beach is een afgelegen strand op Zakynthos

Op warme zomerdagen meert er weleens een snackboot aan. Je kunt hier wat te eten en te drinken kopen aangezien er verder op of aan Marathias beach niets te verkrijgen is. In de omgeving van het strand vind je overigens wel meerdere accommodaties tussen de vele olijfbomen. Je kunt hier dus verblijven tijdens vakantie op Zakynthos. Boten van en naar de Keri-grotten passeren het strand meestal op grote afstand. Ze varen door tot kaap Marathia, waarna men kan zwemmen naar een afgelegen kiezelstrandje met kraakhelder zeewater. Zelf kun jij bijvoorbeeld met een motorbootje vanuit Limni of Agios Sostis naar het strand toevaren.

Bezienswaardig in de omgeving zijn de Myzithres eilandjes, de taverne met de grootste vlag van Griekenland en het dorpje Keri. Niet ver van het strand en de kust heb je kans om zeeschildpadden te zien rondzwemmen in de baai van Laganas of Marathonisi eiland.

foto album Zakynthos

Marathias beach tips

In de omgeving van Marathias vind je enkele voornamelijk luxe accommodaties. Ze zijn rustig gelegen en je bent ook zo in het haventje van Limni Keri. Leuk is om hier trouwens een motorbootje te huren met bijvoorbeeld je gezin. Je hebt geen vaarbewijs nodig om te mogen varen. Vergeet je snorkelset niet, want de onderwereld is hier fraai en de zee vaak rustig. Zo ontdek je op je eigen tempo deze prachtige rotsachtige kustlijn en de grotten van Keri.

Meer Griekenland aanbiedingen