Limnionas

Limnionas is één van de prachtige baaien aan de westkust van Zakynthos. Het ligt verscholen tussen de steile rotsen van deze moeilijk te bereiken kustlijn van het Griekse eiland. Pas in het centrum van het bergdorpje Agios Leon zie je de verkeersborden voor Porto Limnionas en Porto Roxa beach. Na zes kilometer, een kwartiertje rijden, kom je aan in bij de natuurlijke baai.

Limnionas is een schitterende plek aan de westkust van Zakynthos

Eigenlijk kom je uit bij een klein haventje, vandaar ook de naam Porto Limnionas. De bootjes zie je trouwens niet liggen. Als je de zee induikt, valt je oog waarschijnlijk op enkele vissersbootjes verscholen tussen de rotsen. Het wordt hier ook wel Limnionas beach genoemd, maar van een echt (zand)strand is geen sprake. Hoewel aan het uiteinde van de baai wel een klein kiezelstrand ligt. Deze baai is erg populair en als je wilt zwemmen of snorkelen in kraakhelder zeewater. Als je tijdens een warme zomerdag even wilt afkoelen dan is dit een tip om heen te gaan.

De auto parkeer je aan het einde van de asfaltweg en via de taveerne Porto Limnionas kun je naar beneden lopen tot aan zee. Een handdoek kun je hier neerleggen op de rotsen en de zee in duiken. Bij de taveerne kun je houten ligbedden huren met ligkussen en parasol. Voor een paar euro per persoon heb je zo bovendien uitzicht op naaldbomen en de schitterende kleuren van de zee.

foto album Zakynthos

Limnionas tips

Limnionas zeewater en baai op Zakynthos

Zeewater bij Limnionas beach Zakynthos

Als je naar Limnionas gaat in je vakantie neem dan je snorkelset mee. Niet alleen is de zee hier erg helder, maar tussen de rotsen kun je verschillende grotten inzwemmen. Inderdaad vol vissen met de mooiste kleuren en planten en koraal tegen de rotsen. Voor kleine kinderen is Limnionas beach overigens niet de beste plek om te gaan zwemmen op Zakynthos. De zee in- en uitkomen is niet zo makkelijk en daarbij is het overal in de baai direct al vrij diep.

Taveerne Porto Limnionas is trouwens een tip voor een schitterende zonsondergang tijdens je vakantie op Zakynthos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Limnionas restaurants

Heerlijk eten bij Porto Limnionas

Eten bij Porto Limnionas taveerne

Het restaurant Porto Limnionas kun je niet missen en mag je eigenlijk ook niet missen. Vanaf het terras heb je eigenlijk overal een fraai uitzicht op zee en daarbij staan er op de menukaart heerlijke Griekse gerechten. Je kunt kiezen voor een plekje in de zon, in de schaduw onder het afdak of onder de naaldbomen.

De stifado en kip zijn hier erg lekker en tips om te nemen. De taveerne serveert homemade gerechten en is bovendien niet duur. Een plek waar de inwoners van Zakynthos zelf ook graag heen gaan om te relaxen en te genieten van de prachtige natuur.