Porto Roxa

  Porto Roxa en Porto Limnionas zijn twee zwemlocaties aan de rotsachtige westkust van Zakynthos. Naar Porto Roxa gaat vanuit het centrum van het bergdorpje Agios Leon een weggetje. Vraag in het dorp welke afrit je moet nemen naar het kustplaatsje. Na een kilometer of vijf kom je aan bij de rotsformatie. Hier vind je een viertal restaurants en beach bars. Zeker tijdens een warme zomerdag kun je hier snel verkoeling zoeken in het diepe blauwe zeewater. Voor (kleine) kinderen is deze zwemplek minder geschikt en deze locatie aan zee is populair bij locals.

  Porto Roxa is een kustplaatsje op de rotsen van Zakynthos

  Vanuit Porto Roxa is een directe verbinding over een asfaltweg naar Porto Limnionas. Een ritje van zo’n twee kilometer. In het vroege voorseizoen, lees april en begin mei, is hier nog niks open en is men nog in volle voorbereiding op het zomerseizoen. In de meivakantie dus nog geen aanrader. Ook is de temperatuur van het zeewater aan de westkust van Zante nog laag. Voor de zomer is het even wat anders dan een zandstrand. Vergeet je snorkelset niet mee te nemen. Onderwater is er namelijk genoeg te zien.

  Vanaf je ligbed naar de zee loop je over rotsen heen. Zwemschoenen zijn hiervoor een tip. Mensen die slecht ter been zijn kunnen hier beter niet gaan zwemmen bij Port Roxa. Tevens een mooie plek voor de zonsondergang.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen