Met Metaxa naar de zon

29 december 2014 Bas Wanrooij
Met Metaxa naar de zon Lycabettus hill in Athene

Met Metaxa naar de zon – kabelbaan Lycabettus hill

Griekenland en de zon zijn een perfecte match. De zon is onze energiebron en Metaxa neemt de zon als inspiratiebron voor haar producten en campagnes. En zeg nou zelf een glas Metaxa op dat terrasje aan zee in Griekenland bij die romantische zonsondergang smaakt toch prima.

Lycabettus hill is één de toeristische trekpleisters van de Griekse hoofdstad. De “funicular” is het transportmiddel om de heuvel op te komen.

Lycabettus hill het hoogste punt van Athene

Als je in Athene met het kabelbaantje naar Lycabettus hill, het hoogste punt van de stad, bent geweest is het je wellicht opgevallen. Metaxa heeft de reis naar de top omgetoverd tot een tunnel naar de zon. Een team van internationale talenten werd door “House of Metaxa” bij elkaar gebracht en creëerden Metaxa Rise: een reis met gevoel en van optimisme.

Met de kabelbaan naar de top op 277 meter hoogte

Met Metaxa naar de zon tunnel funicular Lycabettus

Met Metaxa naar de zon – tunnel naar Lycabettus hill

De kabelbaan van Lycabettus dateert uit 1965 en is dagelijks om 09.00 uur tot 01.00 uur (’s nachts) geopend. Voor zeven euro koop je een retourtje en samen met 33 andere personen kun je tegelijkertijd naar boven en naar beneden.

Op de top kun je koffie drinken, lunchen of dineren in het restaurant “Orizontes of Lycabettus” of de kerk Agios Georgios bezoeken en bekijken. Bovendien een veelgebruikte locatie voor concerten en theater.

Genieten van de mooiste zonsondergang van Athene

De reis start vanuit de stad Athene, waar de economische crisis nog steeds zichtbaar is, naar een uitzicht op de moderne stad, de klassiekers en de horizon achter de hoofdstad van Griekenland. Naar de plek op 277 meter hoogte die hoop en optimisme stimuleert. Mount Lycabettus is ook de locatie om te genieten van de mooiste zonsondergang van de stad.

Van Egeïsche wijngaarden tot de zon

Uitzicht vanaf Orizontes restaurant Lycabettus hill Athene

Met Metaxa naar de zon – uitzicht Orizontes Restaurant

Metaxa Rise begint aan de voet van Lycabettus hill en hier krijg je het gevoel dat je in de wijngaarden staat van de Egeïsche Eilanden, en in donkere kelders. In de tunnel naar de top van de heuvel staat de tijd even stil.

Heldere boodschappen geïnspireerd door natuur, tijd en het unieke Metaxa gevoel zijn zichtbaar in het donkerste stukje van de reis. Richting de top wordt de reis lichter en bovenaan veranderd het licht in het zonlicht van buiten.