Lycabettus heuvel

  Lycabettus heuvel is het hoogste punt in de Griekse hoofdstad Athene. Op het hoogste punt is deze heuvel 277 meter en daarmee ruim 120 meter hoger dan bijvoorbeeld waar de Akropolis op staat. Je hebt hiervandaan een fraai uitzicht over de hele stad. Je kunt de heuvel oplopen naar boven, maar er gaat ook een kabelbaantje naar de top. 

  Lycabettus heuvel is het hoogste punt van Athene

  De kabelbaan naar de top van Lycabettus dateert uit 1965 en heeft een lengte van 210 meter. Het hele jaar door is Lycabettus Cable Car geopend van 09.00 uur tot 01.30 uur. In de drukke zomermaanden zijn er elke 10 minuten ritten naar boven, maar in de wintermaanden is dit twee keer per uur. Een ritje duurt drie minuten, vertrekt vanaf Plutarch Street en een retourtje kost € 7,- per persoon.

  Op Lycabettus heuvel zijn twee kapelletjes te bezichtigen. De witte St George kerk (1870) op de top kun je niet missen, maar de kleinere Ag. Isidoron die aan de westkant van de heuvel ligt misschien wel. Ook is er een goed restaurant op de heuvel. Restaurant Orizontos heeft een terras met een prachtig uitzicht op de Akropolis en de rest van de stad. Zeker na zonsondergang is het een populaire en romantische eetgelegenheid in de Griekse hoofdstad.

  Athene foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen