Akropolis weer open

18 mei 2020 Bas Wanrooij

Akropolis weer open in GriekenlandNadat zaterdag meer dan 500 stranden in Griekenland zijn geopend voor publiek en gisteren de kerken hun deuren weer opende, zijn vandaag de Akropolis en meer dan 200 andere archeologische bezienswaardigheden weer open. Vanmorgen beklom de Griekse president Katerina Sakellaropoulou de Akropolis-heuvel samen met de Minister van Cultuur Lina Mendoni en verschillende jounalisten.

Akropolis open van acht tot acht

De Akropolis is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo lang gesloten geweest. Na twee maanden ‘lockdown’ mogen een beperkt toeristen op de gepaste afstand van 1,50 meter, weer tegelijk naar het hoogste punt van Athene. De openingstijden zijn ongewijzigd van 08.00 tot 20.00 uur. Wel zijn de in- en uitgangen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en wordt geadviseerd om mondkapjes te dragen tijdens een bezoek.

2,9 miljoen Acropolis bezoekers in 2019

In 2019 bezochten in totaal 2,9 miljoen toeristen de Acropolis. Het Parthenon met haar zuilentempel is ongetwijfeld het bekendste onderdeel van dit UNESCO werelderfgoed. Het is het symbool van de Griekse oudheid en een symbool van de Westerse beschaving. Tijdens een bezoek aan de Griekse hoofdstad mag je de Acropolis niet missen.