30% meer toeristen Griekenland

14 mei 2014 Bas Wanrooij
Griekenland 30% meer toeristen in 2014

36% meer toeristen in Athene

In de eerste maanden van 2014 zijn er 30,1% meer toeristen in Griekenland geweest ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Een prachtige prestatie en vooral hoofdstad Athene is flink meer in trek. Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar arriveerden er 36% meer internationale passagiers op de grootste luchthaven van Griekenland. In aantallen betekent dit 700.000 extra passagiers.

Griekenland op koers voor 18,5 miljoen toeristen in 2014

2013 was een recordjaar wat aantal toeristen betreft. Dit jaar belooft nog mooier te worden. Voor de doelstellingen van 18,5 miljoen toeristen en een totale omzet uit het toerisme van 13 miljard euro ligt Griekenland prima op koers. De cijfers van SETE zijn positief en ook het aantal binnenlandse vluchten stijgt ligt. Voor het eerst sinds het begin van de crisis lijken Grieken meer te gaan reizen in eigen land.

Hotelprijzen Griekenland +14%

De hotelprijzen in Griekenland zijn in mei 2014 met gemiddeld 14,1% gestegen ten opzichte van mei 2013. Dat meldt hotelvergelijkingssite Trivago in Griekenland. De gemiddelde prijs voor een overnachting steeg van 78 euro naar 89 euro per nacht. Daarmee behoort Griekenland nog steeds tot de vier goedkoopste landen van Europa. Alleen Bulgarije (54 euro), Roemenië (66 euro) en Polen 69 (euro) zijn voordeliger om te overnachten.

Athene nog steeds goedkoop

Ondanks dat de hotelprijzen in Athene in mei zijn gestegen naar een gemiddelde prijs van 106 euro (+26%) voor een overnachting, is de hoofdstad van Griekenland nog steeds een voordelige optie voor een stedentrip. Athene staat hiermee op 16e plaats van meest betaalbare steden in Europa. Het aanbod van vluchten vanuit de Benelux naar Athene neemt verder toe. Zo kondigde Ryanair aan dat het ook in de winter vanaf Brussel Charleroi gaat vliegen op de hoofdstad van Griekenland.