Beste reistijd Griekenland: september en juni favoriet

16 april 2024 Bas Wanrooij

Paxos Lakka in juni in GriekenlandWat is de beste reistijd voor Griekenland? We vroegen aan 906 bezoekers in welke maand zij het liefste naar Griekenland op vakantie gaan. Hieruit blijkt dat september (27%), juni (24%) en mei (18%) de drie favoriete reismaanden zijn voor de Griekse eilanden en het vasteland. Oktober wint aan populariteit, mede door de herfstvakantie, de lekkere temperatuur van het zeewater en dat het vaak tot ver in november in Griekenland nog aangenaam warm is.

September favoriete reismaand voor Griekenland

Net na de drukke zomervakantie op vakantie naar Griekenland gaan is favoriet als je niet gebonden bent aan schoolvakanties. September is namelijk een mooie reismaand voor alle Griekse bestemmingen. Overdag veel zonuren, nog zomers warm, een warme zee om in te zwemmen, buitenzwembaden op aangename temperatuur, alles is nog geopend en het is lang niet zo druk als in de maanden juli en augustus. Genoeg redenen dus om juist in september naar de Griekse eilanden of het vasteland af te reizen.

Juni fijne reistijd voor wandelaars en strandliefhebbers

Strandvakantie in juni in Epirus GriekenlandIn juni zijn de Ionische en Egeïsche zee genoeg opgewarmd om overal te kunnen zwemmen in Griekenland. Het is de reismaand met lange zonnige dagen en overdag kan het gemakkelijk 30 C worden. Kortom een fijne reistijd als je geen schoolgaande kinderen hebt en niet werkzaam bent in het onderwijs. De natuur is mooi groen en nodigt uit om te gaan wandelen, bergbeklimmen, kajakken en raften. Tevens is het dan heerlijk toeven ergens op een terrasje aan zee en aan het strand op een ligbed met een briesje van zee.

Reizen in de zomermaanden naar Griekenland

Augustus is zonder twijfel de drukste maand qua toerisme in Griekenland. De Grieken zelf hebben dan ook vakantie, net als de Italianen trouwens. Ben je gebonden aan het hoogseizoen, maar wil je de massa mijden, dan is zo vroeg mogelijk in juli gaan de beste optie. De tweede en derde week van juli zijn dan bijvoorbeeld interessant. Maria Hemelvaart, wat een landelijke Griekse feestdag is op 15 augustus, vieren de Grieken graag met familie. Na 20 augustus wordt het geleidelijk aan weer rustiger op de Griekse bestemmingen.

Best reistijd Griekenland voor rust in mei en oktober

Wandelen in mei in GriekenlandAls je niet direct voor een strandvakantie naar Griekenland reist zijn de maanden mei en oktober ideaal. Tuurlijk is het meestal lekker weer, maar er kan zo nu en dan ook een buitje vallen. Strandliefhebbers kunnen in deze maanden dus het beste een last minute reis naar Griekenland boeken. Wandelaars kunnen in mei hun hart ophalen, want de natuur staat dan in volle bloei. En overdag is het nog niet te warm om een mooie wandeling in de bergen te maken. De hoge bergtoppen op bijvoorbeeld Kreta zijn dan vaak zelfs nog bedekt met sneeuw.