September favoriet voor Griekenland

18 december 2019 Bas Wanrooij

September favoriet voor Griekenland vakantiesDe afgelopen maanden hebben we op Griekenland.net onderzoek gedaan naar de favoriete reismaand voor Griekenland. In totaal hebben 1.958 bezoekers hun stem uitgebracht en september is wederom favoriet. 23,8% van alle stemmen is naar deze nazomermaand uitgegaan. Ook juni (19,4%) en mei (18,5%) zijn gewilde maanden om naar Griekenland op vakantie te gaan.

In september is het nog volop zomer

In september is de drukte van het hoogseizoen voorbij, de temperatuur van het zeewater is nog zeer aangenaam en de reizen zijn voordeliger dan in juli of augustus. Bovendien is het overdag nog ’s zomers warm en is september een prima reistijd om in Griekenland te gaan wandelen of relaxen.

Opvallend is dat ook oktober veel is gekozen om naar Griekenland af te reizen. 17,1% van alle stemmen is op deze reismaand aan het einde van het zomerseizoen geweest. Met name de eerste weken van oktober zien steeds meer Nederlanders als mogelijkheid om naar de Griekse eilanden of het vasteland te gaan. Het weer is in oktober vaak nog goed en het is een mogelijkheid om nog even de zon op te zoeken voor de herfst en winter hun intrede doen.

Mei en juni naar Griekenland

Juni is een mooie maand om naar Griekenland te reizen. De natuur is mooi groen en staat nog wel in bloei. De dagen zijn lang met veel zonuren en de temperatuur van zowel de lucht als het zeewater is aangenaam warm. Voor de maand mei kiest men liever voor de tweede helft van de maand om op vakantie naar Griekenland te gaan. Het eerste gedeelte, vooral net na de meivakantie, wordt weinig gezien als gunstige reistijd.