Argo Saronische eilanden

    De Argo Saronische eilanden, wat minder bekend bij het grote publiek, lenen zich ook prima om te gaan eilandhoppen. Het is niet echt een archipel omdat de eilanden verspreid liggen over twee golfen: Saronische Golf en de Argolische Golf. Je kunt je reis starten in de haven van Piraeus en van hieruit varen naar bijvoorbeeld Aegina. Andere eilanden van deze Griekse archipel zijn Angistri, Dokos, Poros, Hydra, Salamina en Spetses. Het zijn vrij kleine eilanden en ze zijn onderling goed met elkaar verbonden middels veerdiensten.

    Eilandhoppen op de Argo Saronische eilanden in Griekenland

    Een bezoek aan de Argo-Saronische eilanden wordt vaak gecombineerd met de Peloponnesos. Salamina is het grootste eiland van deze archipel en hier wonen ook de meeste mensen. Toeristisch gezien is dit anno 2020 het minst bezochte Saronische eiland. Aegina is het op één na grootste eiland en is zowel bij toeristen als bij Atheners populair voor een bezoek. Het wordt ook wel een buitenwijk van de Griekse hoofdstad genoemd. Veel inwoners van de stad hebben hier namelijk een tweede huis of ontvluchten de drukte van Athene in de weekenden.

    De naam van deze eilandengroep komt van de Saronische en Argolische Golf, waarin de eilanden zijn gelegen. Je kunt een stedentrip naar Athene combineren met eilandhoppen op de Saronische eilanden. Beste reistijd voor deze eilandgroep is mei tot en met oktober. Bereikbaar zijn de eilanden het hele jaar door goed, door de dagelijkse vliegverbinding tussen Schiphol en Athene.

    Salamina, het eiland van de Griekse god Ajax, ligt dichtbij de kust van Attika en dus vlakbij Athene. Aegina wordt ook wel de ‘voortuin’ van de Atheners genoemd, heeft de fraaie tempel van Aphaia en de grootste kerk van Griekenland. Poros heeft een gezellig hoofdstadje met wandelboulevard en goede restaurants. Hydra is een aantrekkelijk netwerk van autovrije smalle straatjes met fraaie ‘archontika’ (herenhuizen). Agistri is nog rustig en een wandeleiland. Spetses heeft prachtige pijnboombossen en de mooiste stranden van deze archipel.