Eilandhoppen Saronische eilanden: Aegina, Poros, Hydra en Spetses

22 februari 2024 Bas Wanrooij

Poros één van de Saronische eilandenLeuk: eilandhoppen op de Saronische eilanden! Welke Griekse eilanden zijn dit eigenlijk, waar vind je ze en hoe kan je deze archipel bereiken? Logische vragen, waar ik je in deze blog graag antwoorden op geef. De Saronische eilanden liggen, hoe toepasselijk, in de Saronische golf dichtbij havenstad Piraeus. Het zijn Aegina, Agistri, Poros en Salamina. Ze worden vaak samen genoemd met het autovrije Hydra en het gemoedelijke Spetses. Dit zijn twee eilanden die iets zuidelijker in of meer naar de Argolische golf liggen. Vandaar de eigenlijke verzamelnaam Argo-Saronische eilanden, maar in de volksmond zijn het dus allemaal Saronische eilanden.

Populairste eilandhoproute Saronische eilanden

Aphaia tempel op AeginaMet eilandhoppen bezoek je meerdere eilanden in één vakantie. In Griekenland lenen niet alleen de Cycladen-eilanden zich voor zo’n fantastische reis, maar bijvoorbeeld ook de Saronische eilanden. Je vliegt het gemakkelijkst op de luchthaven van Athene (ATH). Hier wordt namelijk het hele jaar door rechtstreeks op gevlogen vanuit Amsterdam en Eindhoven. Met metrolijn 3 (blauw) reis je zonder overstappen in één uur en tien minuten naar de haven van Piraeus. Een taxi pakken kan natuurlijk ook.

De meest gekozen eilandhoproute op de Saronische eilanden is naar Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Dit is afhankelijk van je aantal vakantiedagen natuurlijk. Anders doe je een eilandje minder. Zo flexibel is eilandhoppen. Advies is om twee á drie nachten op een Saronisch eiland te verblijven. Dit heb je namelijk wel nodig om de échte sfeer te proeven. Zeilen is hier trouwens populair en ook een manier om te gaan hoppen.

Zien en doen op de Saronische eilanden

Griekse eiland HydraAegina ligt met de fast ferry op slechts 45 minuten varen van Piraeus. De Aphaia tempel is een must-see net als de grootste kerk van Griekenland: Agios Nektarios. Proef in ieder geval ook de lokale pistachenoten, die je al in de haven van het hoofdstadje worden aangeboden. Poros heeft een zeer aantrekkelijk hoofdstadje met een gezellige boulevard en legio restaurants en bars. Mooie strandjes als Love bay en Askeli beach kun je op de scooter gaan ontdekken.

Hydra is een autovrij Grieks eiland en te voet kun je vanuit het schilderachtige Hydra-stad langs de kust van baai naar baai. ’s Avonds ligt de haven hier vol met jachten en zeilboten en is het tot laat genieten in het gezellige centrum. Op Spetses kun je vooral lekker relaxen.

Hopvakantie Aegina, Hydra, Poros en Spetses regelen

Natuurlijk kun je, als je een beetje handig bent, een eilandhopreis naar de Saronische eilanden zelf organiseren en boeken. Tickets naar Athene boek je bijvoorbeeld bij Transavia. Kies je liever voor het gemak dan kun je terecht bij een expert in eilandhoppen voor een volledig verzorgde vakantie. Local Touch Travel gaat voor maatwerk en stelt samen met jou zo’n hopreis samen. Van dag tot dag en met de flexibiliteit die het beste bij jouw rondreis past.