World Travel Awards: Athene ‘Europe’s Leading Cultural City destination’

9 oktober 2023 Bas Wanrooij
Athene in de prijzen World Travel Awards 2023

Parthenon op de Akropolis in Athene

Tijdens de 30e editie van de World Travel Awards (WTA) voor Europa zijn veel Griekse bestemmingen en accommodaties in de prijzen gevallen. Het prestigieuze evenement in de reiswereld werd dit jaar in Georgië georganiseerd. De stad Batumi stond decor voor de uitreiking van de Europese World Travel Awards. Athene mag zich een jaar lang ‘Europe’s Leading Cultural City destination’ noemen, terwijl De Mani op de Peloponnesos is verkozen tot ‘Greece’s Leading Mainland Destination 2023′. De Saronische eilanden, bijvoorbeeld Aegina en Hydra, zijn dit jaar ‘Greece’s leading island destination’. In totaal won Griekenland tijdens deze dertigste editie 20 Europese awards in verschillende categorieën; voornamelijk hotels.

Cultuursnuiven in Athene

Athene is dus dé toonaangevende culturele stadsbestemming in Europa dit jaar. De Griekse hoofdstad leent zich prima voor een citytrip die je gemakkelijk kunt combineren met een dag naar het strand of een paar dagen met één van Argo-Saronische eilanden. Deze eilandengroep ligt namelijk dichtbij Athene en won een andere award tijdens de WTA. Je kunt deze eilanden vanuit de haven van Piraeus, de havenstad van Athene, eenvoudig met de veerboot bereiken. De veerdiensten gaan namelijk meerdere keren per dag.

Culturele bezienswaardigheden heeft Athene genoeg. Denk bijvoorbeeld aan de Parthenon op de Akropolis, de Tempel van de Olympische Zeus, het Olympisch Panathinaiko stadion, het Dionysus amfitheater op de Akropolis en het Acropolis museum. Met de metro, de benenwagen of de fiets reis je snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid.

Hotels die in de prijzen vielen zijn voornamelijk de luxere hotels in Griekenland op eilanden als Santorini, Corfu, Mykonos en Kreta, maar ook op Chalkidiki op het vasteland.