Vliegveld Chania Kreta

Het internationale vliegveld van Chania op Kreta heeft I. Daskalogiannis International Airport en heeft heel lang dienst gedaan als militaire luchthaven. Dat zie je nu grotendeels nog steeds terug op de luchthaven van Chania en je mag buiten de aankomst- en vertrekhal niet fotograferen. Daskalogiannis Airport ligt op 15 kilometer ten noordwesten van de mooiste stad van Kreta op het schiereiland Akrotirio en operationeel sinds 1967. Chania Airport is het op één na grootste en drukste vliegveld van Kreta. IATA gebruikt de afkorting CHQ voor dit vliegveld.

Chania Airport is de op één na grootste luchthaven van Kreta

Op de luchthaven kunnen maximaal acht tot tien vliegtijden tegelijk staan. Er is één landingsbaan en vooral in de zomermaanden is de luchthaven vrij druk met internationale vluchten met toeristen die een vakantie komen doorbrengen in Chania of een andere vakantiebestemming in het westen van Kreta. Vliegtickets naar Chania kun je online op websites van de luchtvaartmaatschappijen boeken

Je kunt de luchthaven Chania met de bus bereiken vanuit de stad. Een busreis duurt ongeveer dertig minuten en een kaartje kost 2,30 euro. Andere optie is de taxi of een huurauto. In de aankomsthal van de luchthaven vind je verschillende (internationale) autoverhuurbedrijven. Achter de douane is een Duty Free gedeelte, waar je de nodige producten belastingvrij kunt aanschaffen.

foto album Kreta

Vliegveld Chania Kreta vakantiebestemmingen

Het vliegveld van Chania wordt voornamelijk gebruikt voor vakantiebestemmingen in het noordwesten van Kreta als Chania, Agia Marina, Rethymnon en Kissamos. Maar ook voor Paleochora en Plakias aan de zuidkust van Kreta.

Binnenlandse vliegverbindingen zijn er met Athene en Thessaloniki met Aegean Airlines. Maar ook Ryanair biedt deze vliegroutes voordelig aan.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Chania Kreta tips

Goedkope vluchten naar Chania kun je regelmatig vinden. Transavia vliegt vanaf Schiphol Amsterdam, Ryanair vliegt zowel vanaf België als vanaf Duitsland (Weeze) naar Chania en ook vanaf Brussel Zaventem zijn er voordelige vluchten naar Chania. De vliegduur is vanaf Amsterdam drie uur en dertig minuten en vanaf Brussel tien minuten minder lang. Totale vliegafstand in kilometers naar Chania is vanaf Brussel of Amsterdam 2.330.

Een autohuren kan goed op Chania Airport. In de aankomsthal zijn kantoren van diverse autoverhuurbedrijven. De huurauto’s staan klaar op de parkeerplaats voor de luchthaven.

Vliegveld Chania Kreta vakanties

Tax free shops Chania Airport

Luchthaven Chania CHQ tax free shops

Chania Airport is heeft verbindingen in de zomermaanden met Amsterdam, Brussel, Brussel Charleroi en ook met Weeze (Dusseldorf). In 2012 kwamen er 717.249 buitenlandse toeristen aan op het vliegveld van Chania voor een vakantie en in 2011 waren dat er 656.791. Ook voor binnenlandse vluchten wordt de luchthaven van Chania veel gebruikt. In 2012 kwamen 193.565 passagiers aan op het vliegveld met een binnenlandse vlucht en in 2011 waren dat 217.817 mensen.

In totaal kwamen er in 2012 9.177 internationale vluchten van en naar de luchthaven en 4.943 nationale lijnvluchten. In 2011 waren dit respectievelijk 8.325 internationale en 5.591 binnenlandse vluchten.