Vliegafstand Griekenland

    Hoe ver ligt je Griekse vakantiebestemming van Nederland vandaan? Wat is de vliegafstand naar 20 verschillende luchthavens in Griekenland? De vliegafstand tussen twee luchthavens wordt in kilometers en mijlen aangegeven, Corfu heeft ligt gemiddeld op 1.828 kilometer vliegen van Schiphol vandaan en heeft daarmee de kortste vliegroute naar Griekenland. Als het druk is in het luchtruim met andere vliegtuigen of er staat een sterke (tegen)wind dan kan de route iets anders worden afgelegd. Hierdoor wordt de vliegafstand wat langer. De luchthaven van Karpathos ligt op 2.577 kilometer van Schiphol vandaan en ligt daarmee het verste weg vanaf Nederland.

    Corfu ligt op 1.828 kilometer vanaf Schiphol Amsterdam

    De grote steden Athene en Thessaloniki worden bijna dagelijks en het hele jaar door aangevlogen vanaf Schiphol. Thessaloniki ligt op 1.905 kilometer afstand van Schiphol en Athene wat verder op 2.183 kilometer vliegen. Heraklion op Kreta is in de zomermaanden de drukste luchthaven met Nederlanders. Met een afstand van 2.483 kilometer vanaf Schiphol Amsterdam behoort deze vlucht tot de top drie van verste vluchten naar Griekenland. Rhodos ligt net wat verder en komt met 2.543 kilometer vliegen dichtbij nummer één Karpathos.

    Mocht het eiland Kastellorizo ooit een internationale luchthaven krijgen en vluchten vanuit Nederland ontvangen, dan ligt deze luchthaven 2.644 kilometer vanaf Schiphol vandaan. Het zou daarmee onbetwist de langste vliegroute zijn naar Griekenland vanuit Nederland. Nu kun je dit eiland alleen bereiken door over te stappen in Athene of Rhodos.

    De vliegafstand bepaalt mede de vliegtijd van je vlucht. Toch zijn er meer factoren die de vliegduur van je reis beïnvloeden. Wind speelt een belangrijke factor en hoog in de lucht kan de windrichting en snelheid weer heel anders zijn dan aan de grond. Ook de drukte in de lucht met andere vliegtuigen bepaalt de route die wordt gevlogen en het tijdslot dat beschikbaar is.