Vliegtickets Griekenland zomer 2020

19 oktober 2019 Bas Wanrooij

Vliegtickets naar Griekenland zomer 2020Het lijkt of luchtvaartmaatschappijen elk jaar eerder hun vliegschema’s online plaatsen en daarmee vliegtickets boekbaar maken. Boek je volgend jaar een pakketreis bij een touroperator of stel je zelf je reis samen? Vliegtickets naar Griekenland voor de zomer 2020, maar ook pakketreizen zijn online al te boeken naar vrijwel alle Griekse vakantiebestemmingen. In 2020 wordt er op 18 verschillende luchthavens in Griekenland gevlogen. Er zijn geen nieuwe vliegroutes ten opzichte van afgelopen zomer.

Meer naar Kreta en Zakynthos

In 2020 zal er meer worden gevlogen door Transavia op Heraklion (Kreta) en Zakynthos. Naar Zakynthos komt een extra wekelijkse vlucht vanaf Eindhoven en naar de hoofdstad van Kreta vertrekt een extra wekelijkse dienst vanaf Rotterdam en Eindhoven. Andere luchtvaartmaatschappijen in Nederland starten volgend jaar vluchten naar Preveza (Lefkas en Parga) en Kavala (Thassos).

De eerste vlucht van Transavia naar Heraklion is in 2020 al op 15 februari. De dag waarop de voorjaarsvakantie in regio noord van start gaat. Scholen in andere delen van Nederland gaan een week later dicht. In de grote steden op het eiland als Chania, Rethymnon en Heraklion is dan genoeg te doen. Een tip is het carnaval van Rethymnon met op vrijdag 29 februari de nachtelijke optocht en op zaterdag 1 maart de grote parade.

Athene en Thessaloniki het hele jaar door

De luchthavens van de Griekse miljoenensteden Athene en Thessaloniki worden het hele jaar door aangevlogen. Wij gaan in november bijvoorbeeld naar Athene om hier deel te nemen te nemen aan het weekend van de marathon. Je kunt een stedentrip prima combineren met een (kort) verblijf aan één van de vele Griekse stranden. Thessaloniki en Chalkidiki zijn een goede en gemakkelijke mix en voor Athene kun je denken aan een combinatie met de Atheense Rivièra of één van de Argo Saronische eilanden.