Vliegveld Corfu

Het vliegveld van Corfu heet Ioannis Kapodistrias International Airport en ligt redelijk centraal op het Griekse eiland. De internationale luchthaven van Corfu ligt op twee kilometer ten westen van de hoofdstad Kerkyra, heeft één landingsbaan, is operationeel sinds 1949 en sinds 1962 een internationaal vliegveld. Baan 35 loopt van noord naar zuid en de meeste vliegtuigen landen vanaf het zuiden over zee. De IATA duidt het vliegveld van Corfu aan met de afkorting CFU.

Ioannis Kapodistrias International Airport is het vliegveld van Corfu

Net als de meeste luchthavens op de Griekse eilanden is het op de airport van Corfu in de zomer erg druk. Spitsdagen zijn zaterdag en maandag met veel vliegverkeer vanaf de Nederland, België, Duitsland en Engeland. De parkeerruimte op de luchthaven biedt ruimte aan maximaal 10 passagiersvliegtuigen tegelijk. Het vliegveld Ioannis Kapodistrias is het hele jaar door 24 uur per dag geopend.

Vliegtickets naar Corfu kun je online genoeg vinden. Transavia vliegt vanaf Schiphol naar Corfu van april tot en met oktober. Jaarlijks komen op Corfu 1.000.000 buitenlandse toeristen aan met internationale vluchten om hun vakantie door te brengen. Met binnenlandse vluchten landen er zo’n 100.000 vakantiegangers en zakenlieden op het Griekse eiland per jaar. Van april tot en met oktober vliegen de luchtvaartmaatschappijen voor zonvakanties naar Korfoe.

Corfu foto album

Vliegveld Corfu tips

Aan de zuidkant van de landingsbaan ligt een dam waar je op kunt lopen. De vliegtuigen zie je dan heel moi landen en opstijgen over je heen. Eenvoudig te vinden door de weg vanaf Kerkyra te volgen richting Kanoni. Je kunt kiezen om van bovenaf te kijken vanaf een terras bij Kanoni of om vlak voor Kanoni af te slaan naar Pontikonissi. Hier is een grote parkeerplaats naast de landingsbaan en kijk je uit op het muizeneiland en het Vlacherna klooster.

Er zijn genoeg voordelige vluchten naar Corfu te vinden. Vanaf Brussel Zaventem, Charleroi, Eindhoven, Amsterdam en vanaf Weeze vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar het Griekse eiland. De vliegafstand naar Corfu vanaf Brussel Zaventem Airport is 1.735 kilometer, vanaf Schiphol 1827 kilometer en de vliegduur bedraagt ongeveer twee uur en dertig minuten. De landingsbaan op Corfu airport is begin 2023 opnieuw geasfalteerd.

Bekijk de actuele aankomstijden en vertrektijden van vliegtuigen op het vliegveld van Corfu.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Corfu hoe te bereiken

Op de luchthaven is een restaurant welke 24 uur per dag is geopend van mei tot en met oktober. Achter de douane is een Duty Free gedeelte met verschillende winkels. In de aankomsthal vind je verschillende kantoortjes van (internationale) autoverhuurbedrijven als Avis, Budget en Europecar.

Er gaan meerdere blauwe stadsbussen, lijn 5 en lijn 6, van en naar de luchthaven van Corfu. Als je verder dan Kerkyra moet reizen is de bus niet de beste optie. Je moet in Kerkyra namelijk altijd overstappen op een andere busdienst om verder over het eiland te reizen. Een taxi vind je voor de aankomsthal.

Vliegveld Corfu vakanties

Jaarlijks zijn er meer dan 10.000 aankomende en vertrekkende vliegtuigen op Ioannis Kapodistrias International Airport op Corfu. In 2011 waren dit 11.022 vliegtuigen en in 2012 11.694 toestellen. Het totaal aantal internationale toeristen voor een vakantie op Corfu lag in 2011 op 789.546 en in 2012 op 839.759. Het aantal vertrekkende vakantiegangers naar het buitenland vanaf de luchthaven is nagenoeg gelijk aan die van de aankomende. In de jaren 2000, 2001 en 2002 lag dit aantal nog tussen 960.000 en 980.000 passagiers.

Het aantal passagiers met een binnenlandse vlucht van en naar Ioannis Kapodistrias International Airport op Corfu lag in 2011 op 128.746 en in 2012 op 113.755.