Vliegtijd naar Griekenland

Hoe lang is het vliegen naar Griekenland? Dit is afhankelijk van de vliegroute die je kiest. De meeste rechtstreekse vluchten naar Griekse vakantiebestemmingen zijn vanaf Schiphol Amsterdam. In de zomerperiode van april tot en met oktober zijn er zo’n 20 luchthavens rechtstreeks aan te vliegen (bron: KALA Magazine 2020). De vliegtijd naar Griekenland varieert van twee uur en dertig minuten tot drie uur en vijfenveertig minuten. Corfu is de kortste vliegroute naar Griekenland en Karpathos de langste. Vliegtickets voor Corfu kun je bij airlines boeken, maar voor Karpathos is dit alleen een optie via een touroperator.

Corfu heeft de kortste vliegtijd van Nederland naar Griekenland

Zoek je met kleine kinderen bijvoorbeeld op de kortste vliegtijd naar Griekenland, dan is Corfu een mooie bestemming. De afstand bedraagt ongeveer 1.828 kilometer vanaf Amsterdam Schiphol. Alternatieven voor een korte vliegduur zijn Chalkidiki, Lefkas, Thassos of Kefalonia. Reken op een vlucht naar deze bestemmingen van twee uur en drie kwartier tot drie uur.

De langste vliegroutes naar Griekenland zijn naar de eilanden Rhodos en Karpathos. Een vlucht duurt tussen de drie en een half uur tot bijna vier uur. Ook vluchten naar Kos en Kreta duren gemiddeld drie en een half uur. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt om en nabij de 2.500 kilometer. Vanaf Brussel, Eindhoven of Rotterdam zijn de afstanden iets korter. In de wintermaanden wordt er vanuit Nederland alleen maar doorgevlogen op de grote steden Athene en Thessaloniki. Van februari tot begin begin november overigens ook nog naar Heraklion op Kreta.

De vliegtijd naar Griekenland is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen wind, de vliegroute en drukte in het luchtruim mee in de tijd van je vlucht. Doordat de wind meestal waait vanuit het westen is je heenvlucht over het algemeen trouwens korter dan je terugvlucht.

Vliegtijd naar Griekenland tips

De meeste vakantievluchten naar Griekenland worden gevlogen met Boeings van het type 737 of Airbussen uit de 300 serie. Het ene vliegtuig heeft een hogere kruissnelheid en dat kan dus de vliegtijd beïnvloeden. Ook de windrichting en -snelheid bepalen de vliegduur van je reis.

Om de vliegtijd voor jezelf te verkorten is een dutje doen een tip. Het is niet altijd even makkelijk om een fijne houding aan te kunnen nemen in je vliegtuigstoel voor een slaapje. Neem een nekkussen mee in je handbagage.

Andere tip om de reistijd sneller voorbij te laten gaan is een film of serie vooraf op je iPad of telefoon te downloaden. Deze kun je dan offline kijken terwijl jij naar Griekenland vliegt. Gamen kan natuurlijk ook.