Nationaal Historisch Museum

Het Nationaal Historisch Museum ligt in het centrum van Athene op loopafstand van Syntagma en Ermou street. Je vindt het museum aan het kleine Kolokotroni plein en voor het pand staat het indrukwekkende standbeeld van Kolokotronis op de rug van een paard. Hij was de held van de Griekse revolutie. Het standbeeld dateert uit het jaar 1904.

Het Nationaal Historisch Museum met het fraaie standbeeld

Sinds 1961 is het Nationaal Historisch Museum gehuisvest in dit Neoklassieke gebouw in Athene. De bouw van het statige pand vond tussen 1858 en 1871 plaats volgens het ontwerp van Boulanger. De Griekse architect Kalkos heeft de nodige aanpassingen aan het ontwerp aangebracht voordat met de bouw werd begonnen.

Tot 1935 werd het pand gebruikt als parlementsgebouw van de Griekse regering. Als bijnaam heeft het Palaia Vouli (het oude parlement). Tegenwoordig zie je binnen verschillende exposities daterend van de val bij Constantinople in 1453 tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1940. Verspreid tentoongesteld in 13 kamers en 6 gangen.

foto album

Nationaal Historisch Museum tips

Het Nationaal Historisch Museum in Athene is dagelijks geopend, behalve op maandag, van 08.30 tot 14.30 uur en de entree bedraagt drie euro per persoon.

Momenteel kun je hier 24 verschillende specifieke collecties bezichtigen. Variërend van schilderijen, posters, pentekeningen, architectonische tekeningen, munten, medailles, kostuums en juwelen.

Openingstijden:  dagelijks (behalve maandag 08.30 tot 14.30 uur
Entree: 3 € per persoon

Meer Griekenland aanbiedingen


Nationaal Historisch Museum hoe te bereiken

Het Nationaal Historisch Museum kun je prima bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf zowel het metrostation Syntagma als Panepistimio is het ongeveer 200 meter lopen.