Rio-Antirrio brug

    De Rio-Antirrio brug is een moderne bezienswaardigheid en verbindt de dorpen Rio en Antirrio met elkaar. De brug loopt over de Golf van Korinthe en is tevens de verbinding tussen de regio’s Centraal Griekenland en de Peloponnesos. Officieel is de benaming Charilaos Trikoupisbrug en dateert uit het jaar 2004. De totale lengte bedraagt 2.880 meter met een breedte van 28 meter voor in totaal twee keer twee rijstroken.

    De Rio-Antirriobrug is opengegaan voor de Olympische Spelen in 2004

    Op 7 augustus 2004, een week voor de opening van de Olympische Spelen in Athene, werd de Rio-Antirriobrug in gebruik genomen. Het is de op één na langste tuibrug ter wereld met meerdere overspanningen en tegenwoordig een belangrijke schakel in het Griekse (snel)wegennet. Niet ver, een paar kilometer, van het dorpje Rio ligt de grote havenstad Patras. In totaal heeft het project zo’n 630 miljoen euro gekost en is de brug voorbereid op aardbevingen en het fenomeen dat de Golf van Korinthe jaarlijks 3 centimeter breder wordt.

    De tol die je dient te betalen met een auto is € 13,30 en als je binnen drie uur weer terug wilt gaan is een retourtje € 13,60 (prijzen anno 2018). Een voordeligere manier om de Golf van Korinthe hier over te steken is met de veerboot. De ferries varen hier nagenoeg langs de brug naar de overkant.

    Meer Griekenland aanbiedingen