Konitsa

  Konitsa is een stad in de streek Epirus op 600 meter boven de zeespiegel op het vasteland van Griekenland. Het ligt op 65 kilometer ten noorden van Ioannina, is amfitheatersgewijs gebouwd tegen de hellingen van de berg Trapezitsa en de weg ernaartoe is goed te noemen. De afstand naar de grens met Albanië bedraagt slechts 10 kilometer. Vlak voordat je de stad Konitsa komt inrijden vanuit Zagoria kun je afslaan naar de Konitsa brug. Deze stenen boogbrug dateert uit 1870 en boogt over de rivier Aoos heen. Een fraaie grote brug waar je overheen kunt lopen. Het is de bezienswaardigheid van deze Griekse plaats.

  Konitsa ligt dichtbij Zagoria en de Mastochoria dorpen

  In Konitsa vind je weinig toerisme. Toch kun je hiervandaan mooie wandelingen maken in de bergen en natuurgebieden in de omgeving. En je bent dus zo in de Vikos-kloof en Zagori-dorpen als Papingo. De stad zelf heeft ook genoeg voorzieningen om in te kunnen verblijven. Zo zijn er hotels en appartementen, maar ook diverse tavernes, winkels en kafénions. De meeste vind je in het centrum dichtbij het stadhuis. In vallei ten westen van Konitsa vind je veel landbouwgrond en dus ook boeren.

  De Konitsa-brug is de grootste in zijn soort in de Balkan en heeft een opening van 40 meter. Het hoogste punt van de brug is 20 meter. De Mastochoria-dorpen in de bergen zijn een andere bezienswaardigheid bij Konitsa. Denk dan aan Gennadio, Molitsa, Hionades, Plikati en Monastiri. Hier in deze traditionele Mastochoria-bergdorpen heeft de tijd stilgestaan en vind je nog nauwelijks toeristen. Een tip om er een paar te bezoeken tijdens je vakantie. Dertig kilometer ten noorden van Konitsa vind je de natuurlijke warmwaterbronnen van Amarantos die ook een bezoek waar zijn. Heel bijzonder is de boomkerk Agios Paisios nabij het dorpje Agia Varvara en op 22 kilometer ten noorden van Konitsa. Deze unieke kapel is gebouwd in een 300 jaar oude boom.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen