Schinias

  Schinias, ook wel geschreven als Schynias, is een national park in de regio Attika op het vasteland van Griekenland. Het moerasgebied herbergt ook een populair strand Schinias beach met naaldbomen die tot aan het zandstrand groeien. Vanaf Nea Makri bedraagt de afstand acht kilometer en vanaf Marathonas slechts vier kilometer. Leuk is om dit ritje vanuit Nea Makri of zelfs Mati op de fiets te maken langs het heiligdom van de Egyptische Goden in Brexiza.

  Schinias is een moerasgebied met fraai zandstrand in Attika

  Aan de rand van Schinias vind je het Olympisch roei- en kanocentrum. Deze werd in 2004 speciaal aangelegd voor de Olympische Spelen van Athene. Nu ligt het er verlaten bij en kun je deze plek bezoeken voor een rustgevende wandeling. Het natuurgebied van 5.000 hectare is populair bij vogelspotters. Er zijn dan ook zes kijktorens in het nationale park van Schinias en er worden ook tours voor vogelspotters georganiseerd. Vogels die hier worden gespot zijn o.a. de ijsvogel, pelikanen, flamingo’s, graszangers, buidelmezen en dwergooruilen. In totaal zijn er meer dan 200 vogelsoorten. Wist je trouwens dat het water in het moerasgebied in de zomer veel zouter is dan in de winter? Dit komt omdat er in Schinias dan meer bronwater stroomt uit de Karoubalo en Pounta bergen.

  Langs de rand van het natuurpark vind je de nodige accommodaties die je kunt huren. Er zelfs een Glamping aanwezig. Bezienswaardig zijn de grafheuvel waar 190 soldaten liggen begraven die tijdens de slag bij Marathon zijn gesneuveld en de zuil er naast ter nagedachtenis.

  Foto album Attica

  Meer Griekenland aanbiedingen