Bella Vraka beach

  Bella Vraka beach is het bekendste en populairste strand bij de kustplaats Sivota in de regio Epirus. Het ligt op 1,5 kilometer rijden van het havenplaatsje en is ook te voet bereikbaar. Je auto bij het strand zelf parkeren is lastig, omdat er vrijwel geen parkeermogelijkheden zijn. Op het strand zijn geen mogelijkheden om iets te eten of drinken. Wel kun je hier een kano of waterfiets huren om zelf de kuststrook te gaan ontdekken.

  Bela Vraka beach is een fraai en kindvriendelijk zandstrand

  Eigenlijk heeft Bella Vraka beach twee kleine zandstranden. Ze zijn verbonden met een dunne strook zand dat in ondiep kraakhelder zeewater ligt. Je kunt dus van het ene naar het andere strandje lopen door het ondiepe zeewater. Het verbindt Sivota met het groene eilandje Mourtemeno. Eenmaal op dit eiland kun je via een onverhard wandelpad naar een andere strandje op het eiland wandelen. Verderop ligt nog Petalo beach wat alleen over zee te bereiken is. De stranden zijn hier zeker in het hoogseizoen vrij druk.

  In de omgeving van Bella Vraka vind je overigens meerdere, vooral luxere, resorts waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Voor restaurants, supermarkten en andere voorzieningen dien je naar het centrum van Sivota te gaan. Leuk is een wandeling hier over de wandelpromenade langs terrassen en zeilboten.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen