Agia Eleni beach

  Agia Eleni beach is een fraai strandje op twee kilometer van het grotere Petani beach op Kefalonia. Je kunt zowel met de auto als met de boot naar dit kleine kiezelstrand toe. Er zijn geen voorzieningen, wel is er een parkeerplaats bij het strand. Over het algemeen is het hier op het strand niet zo druk en het is een mooie plek om wat te gaan snorkelen. Als het hard waait uit noordwestelijke richting kun je beter kiezen voor een ander strand.

  Agia Eleni beach is een fraai kiezelstrandje op Kefalonia

  De weg naar Agia Eleni beach toe vanuit Petani is vrij smal en gedeeltelijk onverhard en smal. Je kunt op het strand geen ligbedden en parasols huren en er is ook geen kantina of taverne te vinden. Raadzaam dus om zelf genoeg eten en drinken mee te nemen hiernaartoe. Op de parkeerplaats is ruimte voor zo’n 25 auto’s en zeker in het voor- en naseizoen kun je hier parkeren. Het dichtstbijzijnde dorp is Damoulianata op vijf kilometer afstand op het schiereiland Paliki. In het dorp vind je enkele traditionele tavernes en een tip om hier wat te eten of drinken voor of na je bezoek aan Agia Eleni beach. Aan de westkant van het dorpje staan enkele vervallen windmolens.

  Het zeewater is kristalhelder bij Agia Eleni beach, maar de zeebodem loopt hier snel af. In de maanden april en mei is het zeewater hier nog vrij fris om in te zwemmen.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen