Sivota

Sivota, ook wel Syvota genoemd, is een vakantiebestemming in Epirus op het vasteland van Griekenland. Het ligt 24 kilometer ten zuiden van de havenplaats Igoumenitsa en tegenover de badplaats Kavos op het eiland Corfu. Sivota is populair bij zeilers en wordt vaak aangedaan als tussenstop tijdens een zeiltocht van Corfu naar Lefkas. Het haventje ligt dan ook regelmatig vol met zeilboten. Ze liggen ook wel voor anker verderop in de baai of bij de twee onbewoonde eilandjes A. Nikolaos en Mavro Oros voor de kust.

Huur een bootje in Sivota en ontdek de fraaie kust met de vele strandjes

Rondom Sivota vind je fraaie stranden en het gebied hier is ideaal om te gaan varen of te gaan duiken. Het is een echte toeristenplaats, maar niet te druk. In de zomer is het langs de boulevard aan de haven erg gezellig. Restaurants, tavernes, bars en accommodaties vind je genoeg. Er is ook een camping in de buurt Sofas genaamd, welke in trek is bij campers die het Griekse vasteland verkennen. Op loopafstand van de haven liggen twee kleine fraaie zand- en kiezelstranden Bella Vraka beach en Gallikos Molos beach.

In de buurt van Sivota zijn geen archeologische bezienswaardigheden. Wat leuk is om te doen is naar het recreatiepark van Perdika te rijden. Het ligt dichtbij de gelijknamige plaats in Agios Athanasios bij het strand van Karavostasi. In het natuurpark zijn drie wandelroutes voor bezoekers uitgezet. In totaal is het Perdika park zes km2 groot. Andere optie is om een dagje naar het pittoreske Parga op 30 minuten rijden te gaan.

Epirus foto album

Sivota tips

Bella Vraka beach bij Sivota in Epirus

Sivota vakantie – Bella Vraka beach

Perdika is leuk om naartoe te gaan. Het centrale plein hier is de ontmoetingsplaats voor jong en oud met gezellig terrasjes, tavernes en een fontein. Bezienswaardig zijn hier de kathedraal van St. George en de kerken van St. John, St. Sotiris en St. Nicholas. In het dorp wonen ongeveer 2.000 mensen en in de zomer is het hier gezellig druk met daarbij een echt Grieks sfeertje.

Op een uur rijden liggen de schitterende bergdorpen van Zagoria en de Vikos kloof. Een mooi wandelgebied en de diepste kloof ter wereld, Vikos, heeft een lengte van 16 kilometer. In het voorjaar kun je hier niet alleen wandelen, maar ook kajakken in de rivier. Andere tip is de Acheron kloof, dichterbij, waar je kunt wandelen langs de rivier Styx.

Anders tip is om hier een motorbootje te huren en zelf de baaien en stranden te gaan ontdekken van de onbewoonde eilanden voor de kust. In de haven van Sivota zijn meerdere verhuurbedrijven waar je terecht kunt voor een boot, waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt. Zorg zelf voor genoeg eten en drinken en vergeet je snorkelen hier niet.

Meer Griekenland aanbiedingen


Sivota hoe te bereiken

Vissersboot in Sivota

Vissersboot in de haven van Sivota

Sivota kun je met de auto bereiken vanuit Igoumenitsa. Bij Plataria sla je van de hoofdweg af en volgt de borden naar het havenplaatsje Sivota. Vanuit Parga, op 33 kilometer afstand, kun je met de auto via Perdika naar deze vakantiebestemming. Met de veerboot kun je naar Sami en Patras varen en vanaf Corfu zijn er in de zomermaanden bootexcursies naar Sivota.

De internationale luchthaven in de buurt is die van Preveza op 70 kilometer ten zuiden van Sivota. Andere optie is om eerst naar Corfu te vliegen en met de veerboot naar Igoumenitsa. Je kunt ook vliegen op Ioannina Airport (IOA) met een binnenlandse vlucht vanuit Athene. Hiervandaan is het een uur rijden naar deze badplaats toe.

Sivota stranden

Kustlijn van Sivota Griekenland

Sivota vakantie – kustlijn met eilanden

Bij Sivota vind je fraaie stranden. Soms zand- en soms kiezelstranden en gelegen in groen omgeven baaien. Agia Paraskevi en Mega Ammos liggen iets ten zuiden en zijn populair. Bij Agia Paraskevi ligt een eilandje voor de kust en zorgt voor beschutting tegen de wind. Een schitterend plaatje vanaf de heuvel. Karavostasi beach is het mooiste zandstrand en flink breed.

Arillas beach is zeer kindvriendelijk door de langzaam aflopende zeebodem. Andere stranden in de buurt zijn die van zavia, Pisina Gallikos Molos, Bella Vraka en Zeri Mikros Paradeisos. Leuk om een bootje te huren en langs de kust te varen en naar de twee eilanden voor de kust. Hier vind je vast en zeker je eigen favoriete strandje. Bella Vraka beach is het mooiste strand en tevens het populairste strand hier in de omgeving. Je kunt over de smalle zandstrook, die gedeeltelijk in ondiep water ligt naar de overkant lopen.